Quinoabøffer med citrongræshytteost
45 min
•
Saftige vegetarbøffer, bløde indeni og sprøde udenpå. Smager forrygende med den friske hytteost og de smukke bolsjebeder. Du kan ligeså godt forberede en stor portion af quinoa"farsen", for quinoabøfferne smager så godt, at de forsvinder som dug for solen. Quinoabøfferne kan bruges dagen efter, både i madpakken og genopvarmet. Prøv også at lave små quinoakugler - herligt sprøde hapsere til snacks eller som topping på salaten.
Ingredienser
Quinoabøffer
175 g
Quinoa (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3
Æg
|
|
50 g
Hirseflager (ca. 1 dl)
|
|
75 g
Revet mozzarellaost
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Beder
6
Bolsjebeder og gule beder i tynde skiver (ca. 600 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Citrongræshytteost
450 g
Hytteost
|
|
---|---|
1 spsk
Finthakket citrongræs
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
20 g
Smør
|
---|
Pynt
Ærteskud
|
---|
Sådan gør du
Quinoabøffer
Beder
Citrongræshytteost
Sådan steger du quinoabøffer
Ved serveringen
Du kan med sagtens forberede en stor portion quinoablanding, så du har til både i dag og i morgen.
Quinoabøffer er dejlige at have med i madpakken - evt. sammen med en skive brød og gnavegrønt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6546 kJ / 1565 kcal
Næringsindhold pr. 100g
330 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 30,4 % | 5,9 g |
Kulhydrat: | 37,4 % | 7,3 g |
Fedt: | 32,2 % | 2,9 g |