Quinoabøffer med citrongræshytteost

Nøglehulsmærket opskrift

Quinoabøffer med citrongræshytteost

Bedømmelse

(28 vurderinger)

45 min

Nøglehulsmærket opskrift

Saftige vegetarbøffer, bløde indeni og sprøde udenpå. Smager forrygende med den friske hytteost og de smukke bolsjebeder.

Ingredienser

Antal portioner

Quinoabøffer

  • 175 g quinoa, fx rød, lys og sort (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 100 g hirseflager (ca. 2 dl)
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 75 g Karolines Køkken® revet Mozzarella 15% Mozzarella
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 bolsjebeder og gule beder i tynde skiver (ca. 600 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk groft salt
  • 450 g Karolines Køkken® Hytteost 4% Hytteost 4%
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 20 g smør

Pynt

  • ærteskud

Sådan gør du

Sådan gør du

Quinoabøffer

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad den køle af. Rør æg og 1 dl hirseflager sammen og stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Tilsæt quinoa, hvidløg, ost, salt og peber til æggeblandingen og stil det tildækket i køleskabet.

Vend bederne med limesaft og salt og lad dem trække tildækket i ca. 10 min. Bland imens hytteost sammen med citrongræs og limeskal.

Form 8 bøffer af quinoablandingen og vend dem i resten af hirseflagerne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved kraftig varme ca. 3 min på hver side.

Anret de varme quinoabøffer med beder og hytteost. Pynt med friske ærteskud.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde: