Quinoabøffer med citrongræshytteost

Quinoabøffer med citrongræshytteost

45 min
Saftige vegetarbøffer, bløde indeni og sprøde udenpå. Smager forrygende med den friske hytteost og de smukke bolsjebeder. Du kan ligeså godt forberede en stor portion af quinoa"farsen", for quinoabøfferne smager så godt, at de forsvinder som dug for solen. Quinoabøfferne kan bruges dagen efter, både i madpakken og genopvarmet. Prøv også at lave små quinoakugler - herligt sprøde hapsere til snacks eller som topping på salaten.

Sådan gør du

Quinoabøffer
  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
  • Kog ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min.
  • Hæld quinoaen i en sigte og lad den køle lidt af.
  • Rør æg og hirseflager sammen i en stor skål og stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
  • Vend quinoa, ost, hvidløg, salt og peber i ægge-hirseblandingen og stil den tildækket i køleskabet.
Beder
  • Vend bederne med limesaft og salt og lad dem så tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Smag til.
Citrongræshytteost
  • Bland hytteost, citrongræs og limeskal.
Sådan steger du quinoabøffer
  • Form 8 bøffer af quinoablandingen.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg 4 bøffer ved kraftig varme ca. 3 min. på hver side.
  • Gentag med resten af smørret og de sidste bøffer.
Ved serveringen
  • Anret de varme quinoabøffer med beder og citrongræshytteost.
  • Pynt med ærteskud.

Du kan med sagtens forberede en stor portion quinoablanding, så du har til både i dag og i morgen.

Quinoabøffer er dejlige at have med i madpakken - evt. sammen med en skive brød og gnavegrønt.

Energiindhold for hele retten:

6546 kJ / 1565 kcal

Næringsindhold pr. 100g

330 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 30,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 37,4 % 7,3 g
Fedt: 32,2 % 2,9 g
Mere inspiration

Lækker salat - lige til at tage med på tur....

Ingredienser

Quinoabøffer
175 g Quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
3 Æg
50 g Hirseflager (ca. 1 dl)
75 g Revet mozzarellaost
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Beder
6 Bolsjebeder og gule beder i tynde skiver (ca. 600 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Groft salt
Citrongræshytteost
450 g Hytteost
1 spsk Finthakket citrongræs
2 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
20 g Smør
Pynt
Ærteskud
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk