Bagt selleri med sprød ostegratinering

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Smagen af selleri, der bages længe i ovnen, bliver mild, blød og intens nøddeagtig. Vi serverer en waldorf-inspireret salat med quinoa til den bagte selleri.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Bagte sellerier

  • 2 skrællede knoldselleri (ca. 1200 g)
  • 2 tsk rapsolie
  • 1½ tsk groft salt

Salat a la Waldorf

  • 160 g sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g stenfri, grønne vindruer i halve
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 rødt æble i tynde både (ca. 150 g)
  • 25 g grofthakkede valnøddekerner

Kvarkdressing

Sprød ostegratinering

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte sellerier

Halver de 2 skrællede sellerier. Skær en lille skive af de runde bunde (så sellerierne senere kan stå). Smør sellerierne ind i olie og læg dem, med den runde side opad, på en plade med bagepapir. Drys med salt og bag sellerierne midt i ovnen.

Salat a la Waldorf

Kom quinoaen i kogende vand tilsat salt. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Lad quinoaen dryppe af i en sigte og stil den i køleskabet til serveringen.

Knus, fx i en morter, ca. 50 g af vindruerne sammen med salt og peber. Bland de knuste vindruer med quinoaen og vend den sammen med resten af vindruerne, bladselleri og æble. Anret salaten på 4 tallerkener og drys med valnødder.

Kvarkdressing

Rør alle ingredienserne sammen og smag til.

Sprød ostegratinering

Tag sellerierne ud af ovnen og vend dem, så den store snitflade vender opad. Bland ost og rasp og fordel blandingen på sellerierne. Gratiner dem midt i ovnen, til osten er gylden. Stil en halv selleri på hver tallerken og server straks sammen med kvarkdressing.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° og derefter ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Gratinering

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 70,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag