Bagt selleri med sprød ostegratinering

Bagt selleri med sprød ostegratinering

60+ min Hovedret
Bagt selleri med sprød ostegratinering er en lækker måde at få selleri på, og kan måske overbevise nogle af dem, som ellers ikke er de store sellerifans. Smagen af selleri, der bages længe i ovnen, bliver mild, blød og intens nøddeagtig. Den sprøde topping gør det til en ekstra god oplevelse at spise denne vegetarret. Skal du have en vegetar på besøg, er dette en fin gæsteret. Vi serverer en waldorf-inspireret salat med quinoa og en iskold kvarkdressing til den bagte selleri.
Mere inspiration

Vil du prøve flere hele bagte grøntsager.....

Velbekomme!
Tip

En nem måde at få en lækker dressing til salaten, er som her, at knuse nogle vindruer og smage til med lidt salt og peber. Du kan gøre det samme med andre saftige bær og frugter, fx hindbær, jordbær, blåbær eller ananas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8581 kJ / 2051 kcal

Næringsindhold pr. 100g

305 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 22,1 % 4 g
Kulhydrat: 46,1 % 8,3 g
Fedt: 31,8 % 2,6 g

Ingredienser