Hel bagt blomkål med rygeostcreme

Hel bagt blomkål med rygeostcreme

60+ min
Smagen bliver intens og fyldig når blomkålen bager i så lang tid....ikke noget udkogt blomkål her.

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt blomkålen i en kold ovn Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1½ time.

Rygeostcreme
  • Pisk alle ingredienserne godt sammen og smag til.
  • Stil blomkålen på en plade med bagepapir. Tag ca. 1 dl af rygeostcremen og rør den sammen med de finthakkede soltørrede tomater. Smør blandingen på blomkålen og bag midt i ovnen - dæk blomkålen med et stykke bagepapir efter ca. ½ time. Stil resten af rygeostcremen i køleskabet til serveringen.
"Franske ærter"
  • Lad olien blive verm i en tykbundet gryde. Svits forårsløgene ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt ærter, soltørrede tomater, vand og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Tag gryden af varmen og vend salatblade i ærterne lige inden serveringen.
  • Anret det bagte blomkål på et fad med de "franske ærter" udenom. Drys med sesamfrø og server straks med rygeostcreme og ristet rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

7088 kJ / 1694 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,7 g
Protein: 22,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 50 % 9 g
Fedt: 27,3 % 2,3 g

Ingredienser

Rygeostcreme
Rygeost
250 g
Græsk yoghurt
2 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Renset blomkål (ca. 750 g)
1
Finthakkede soltørrede tomater i olie
25 g
"Franske ærter"
Olie fra de soltørrede tomater
2 tsk
Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
1½ bundt
Ekstrafine ærter
400 g
Strimlede soltørrede tomater i olie
125 g
Vand
3 spsk
Groft salt
¾ tsk
Renset romainesalat i grove stykker
100 g
Ristede sesamfrø
2 spsk
Tilbehør
Ristet rugbrød
240 g