Hel bagt blomkål med rygeostcreme

2 timer
Arbejdstid: 25 min
Hel bagt blomkål med rygeostcreme

Smagen bliver intens og fyldig når blomkålen bager i så lang tid....ikke noget udkogt blomkål her. Serveres med rygeostcreme.

Ingredienser

Rygeostcreme

250 g Rygeost
2 dl Yoghurt 10%
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Renset blomkål (ca. 750 g)
25 g Finthakkede soltørrede tomater i olie

"Franske ærter"

2 tsk Olie fra de soltørrede tomater
1½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
400 g Frosne ærter
125 g Strimlede soltørrede tomater i olie
3 spsk Vand
¾ tsk Groft salt
100 g Renset romainesalat i grove stykker
2 spsk Ristede sesamfrø

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

Rygeostcreme

  • Pisk alle ingredienserne godt sammen og smag til.
  • Stil blomkålen på en plade med bagepapir.
  • Tag ca. 1 dl af rygeostcremen og rør den sammen med de finthakkede soltørrede tomater.
  • Smør blandingen på blomkålen og bag midt i ovnen - dæk blomkålen med et stykke bagepapir efter ca. ½ time.
  • Stil resten af rygeostcremen i køleskabet til serveringen.

"Franske ærter"

  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde.
  • Svits forårsløgene ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt ærter, soltørrede tomater, vand og salt og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen og vend salatblade i ærterne lige inden serveringen.
  • Anret det bagte blomkål på et fad med de "franske ærter" udenom. Drys med sesamfrø og server straks med rygeostcreme og ristet rugbrød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8123 kJ / 1941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 21 % 4,3 g
Kulhydrat: 46,7 % 9,6 g
Fedt: 32,3 % 3,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hel-bagt-blomkal-med-rygeostcreme/