Hel bagt blomkål med rygeostcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Smagen bliver intens og fyldig når blomkålen bager i så lang tid....ikke noget udkogt blomkål her.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rygeostcreme

  • 1 renset blomkål (ca. 750 g)
  • 25 g finthakkede soltørrede tomater i olie

"Franske ærter"

  • 2 tsk olie fra de soltørrede tomater
  • 150 g forårsløg i tynde ringe
  • 400 g ekstrafine ærter
  • 125 g strimlede soltørrede tomater i olie
  • 3 spsk vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g renset romainesalat i grove stykker
  • 2 spsk ristede sesamfrø

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rygeostcreme

Pisk alle ingredienserne godt sammen og smag til.

Stil blomkålen på en plade med bagepapir. Tag ca. 1 dl af rygeostcremen og rør den sammen med de finthakkede soltørrede tomater. Smør blandingen på blomkålen og bag midt i ovnen - dæk blomkålen med et stykke bagepapir efter ca. ½ time. Stil resten af rygeostcremen i køleskabet til serveringen.

"Franske ærter"

Lad olien blive verm i en tykbundet gryde. Svits forårsløgene ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt ærter, soltørrede tomater, vand og salt og svits i yderligere ca. 2 min. Tag gryden af varmen og vend salatblade i ærterne lige inden serveringen.

Anret det bagte blomkål på et fad med de "franske ærter" udenom. Drys med sesamfrø og server straks med rygeostcreme og ristet rugbrød.

Bagetid

Sæt blomkålen i en kold ovn Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1½ time.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 69,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag