Bagt blomkål
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 15 min
•
&format=webp)
Bagt blomkål er en skøn måde at nyde det fantastiske kålhoved på. Det hele bagte blomkål er mørt, men har stadig bid - og masser af umamismag fra kryddersmørret. Det tager blot få minutter at gøre blomkålet klar, resten af tiden passer det sig selv i ovnen.
Ingredienser
Bagt blomkål
1
Blomkål
|
|
---|---|
75 g
Blødt smør
|
|
1
Presset fed hvidløg
|
|
1
Citron (usprøjtet) - revet skal heraf
|
|
1 spsk
Finthakket bredbladet persille
|
Pynt
Finthakket bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Bagt blomkål
Blomkålet kan smørres med alle slags kryddersmør, købt eller hjemmelavet. Prøv fx med andre krydderurter eller chili. Det er nemt at gøre hårdt smør fra køleskabet blødt. Skær tynde skiver af smørret, fx med en ostehøvl og bred det ud på en tallerken, så er det blødt i løbet af 10 min. Du kan også vælge at smelte smørret og blande krydderurterne i - og pensle det på blomkålshovedet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2859 kJ / 683 kcal
Næringsindhold pr. 100g
405 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 6,4 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 11,8 % | 2,8 g |
Fedt: | 81,8 % | 9 g |
