Bagt blomkål

Bagt blomkål

60+ min
Bagt blomkål er en skøn måde at nyde det fantastiske kålhoved på. Det hele bagte blomkål er mørt, men har stadig bid - og masser af umamismag fra kryddersmørret. Det tager blot få minutter at gøre blomkålet klar, resten af tiden passer det sig selv i ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-blomkal/

Sådan gør du

Bagt blomkål
  • Skyl blomkålshovedet godt og ryst det fri for vand. Fjern evt. meget grimme blade - og lad resten sidde på.
  • Rør smørret sammen med hvidløg, citronskal og persille og fordel det på hele blomkålshovedet, det er nemmest at bruge en ren hånd.
  • Kom det smørsmurte blomkål i et lille ildfast fad og bag det midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - varmluft.
  • Tag blomkålen ud af ovnen, hæld smeltet kryddersmør fra bunden af fadet over blomkålshovedet og server.

Blomkålet kan smørres med alle slags kryddersmør, købt eller hjemmelavet. Prøv fx med andre krydderurter eller chili. Det er nemt at gøre hårdt smør fra køleskabet blødt. Skær tynde skiver af smørret, fx med en ostehøvl og bred det ud på en tallerken, så er det blødt i løbet af 10 min. Du kan også vælge at smelte smørret og blande krydderurterne i - og pensle det på blomkålshovedet.

Energiindhold for hele retten:

2869 kJ / 686 kcal

Næringsindhold pr. 100g

406 kJ / 97 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 6,4 % 1,5 g
Kulhydrat: 11,8 % 2,8 g
Fedt: 81,8 % 9 g
Mere inspiration

En anden og også meget lækker variation af blomkål.

Ingredienser

Bagt blomkål
1 Blomkål
75 g Blødt smør
1 Presset fed hvidløg
1 Citron (usprøjtet) - revet skal heraf
1 spsk Finthakket bredbladet persille
Pynt
Finthakket bredbladet persille