Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

30 min Hovedret

Super hurtigt og nemt fiskefad med laks, blomkål og høvlet peberrod. Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde er så nemt at lave, at det vil være en oplagt opskrift for de lidt større børn, at lave på en maddag. Måske er peberrod ikke børnenes favorit. Men det drysses på til sidst, og så kan man jo vælge kun at drysse peberrod på halvdelen af den ovnbagte laks. Blomkålen kan skiftes ud med broccoli eller en frossen grøntsagsblanding, så der er masser af variationsmuligheder med ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde.

Mere inspiration

Vil du have mere inspiration til nem og lækker fisk i ovn?

Velbekomme!
Tips

I stedet for blomkål kan du bruge romanesco, brocoli eller frosne grøntsager. Peberrod er lidt stærkt, men meget flygtigt i smagen. Derfor kommer der først peberrod på laksefadet, når det kommer ud af ovnen, da smagen ellers næsten ville forsvinde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8229 kJ / 1967 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 25,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 44,2 % 9,7 g
Fedt: 30,5 % 3,1 g

Ingredienser