Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

Super hurtigt og nemt fiskefad med laks, blomkål og høvlet peberrod. Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde er så nemt at lave, at det vil være en oplagt opskrift for de lidt større børn, at lave på en maddag. Måske er peberrod ikke børnenes favorit. Men det drysses på til sidst, og så kan man jo vælge kun at drysse peberrod på halvdelen af den ovnbagte laks. Blomkålen kan skiftes ud med broccoli eller en frossen grøntsagsblanding, så der er masser af variationsmuligheder med ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde.
Ingredienser
Laks og blomkål
400 g
Laksefilet uden skind og ben
|
|
---|---|
1
Blomkål i mindre buketter (ca. 600 g)
|
Dildsauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 dl
Finthakket frisk dild
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
4 spsk
Høvlet peberrod
|
|
---|---|
Dildkviste
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Laks og blomkål
Dildsauce
Ved serveringen
I stedet for blomkål kan du bruge romanesco, brocoli eller frosne grøntsager. Peberrod er lidt stærkt, men meget flygtigt i smagen. Derfor kommer der først peberrod på laksefadet, når det kommer ud af ovnen, da smagen ellers næsten ville forsvinde.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8334 kJ / 1992 kcal
Næringsindhold pr. 100g
362 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 23,9 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 41,3 % | 8,8 g |
Fedt: | 34,8 % | 3,4 g |
