Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

30 min
Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

Super hurtigt og nemt fiskefad med laks, blomkål og høvlet peberrod. Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde er så nemt at lave, at det vil være en oplagt opskrift for de lidt større børn, at lave på en maddag. Måske er peberrod ikke børnenes favorit. Men det drysses på til sidst, og så kan man jo vælge kun at drysse peberrod på halvdelen af den ovnbagte laks. Blomkålen kan skiftes ud med broccoli eller en frossen grøntsagsblanding, så der er masser af variationsmuligheder med ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde.

Ingredienser

Laks og blomkål

400 g Laksefilet uden skind og ben
1 Blomkål i mindre buketter (ca. 600 g)

Dildsauce

¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Finthakket frisk dild
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Topping

4 spsk Høvlet peberrod
Dildkviste

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler

Sådan gør du

Laks og blomkål

  • Del laksefileten i 4 lige stor stykker og læg dem i et ovnfast fad.
  • Fordel blomkålsbuketterne rundt om.
  • Bag fiskefadet i ca. 10 min. midt i ovnen ved 225° - traditionel ovn.

Dildsauce

  • Bland madlavningsfløde, dild, citronsaft, salt og peber.
  • Hæld dildsaucen over fisken efter ca. 10 min. og bag fiskefadet færdig.

Ved serveringen

  • Drys laksen med peberrod og pynt med friske dildkviste og server med kogte kartofler.

I stedet for blomkål kan du bruge romanesco, brocoli eller frosne grøntsager. Peberrod er lidt stærkt, men meget flygtigt i smagen. Derfor kommer der først peberrod på laksefadet, når det kommer ud af ovnen, da smagen ellers næsten ville forsvinde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8334 kJ / 1992 kcal

Næringsindhold pr. 100g

362 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,9 % 5,1 g
Kulhydrat: 41,3 % 8,8 g
Fedt: 34,8 % 3,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-laks-med-blomkal-og-peberrodsflode/