Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde

30 min
Super hurtigt og nemt fiskefad med laks, blomkål og høvlet peberrod. Ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde er så nemt at lave, at det vil være en oplagt opskrift for de lidt større børn, at lave på en maddag. Måske er peberrod ikke børnenes favorit. Men det drysses på til sidst, og så kan man jo vælge kun at drysse peberrod på halvdelen af den ovnbagte laks. Blomkålen kan skiftes ud med broccoli eller en frossen grøntsagsblanding, så der er masser af variationsmuligheder med ovnbagt laks med blomkål og peberrodsfløde.
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-laks-med-blomkal-og-peberrodsflode/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Laks og blomkål
  • Del laksefileten i 4 lige stor stykker og læg dem i et ovnfast fad.
  • Fordel blomkålsbuketterne rundt om.
  • Bag fiskefadet halvdelen af bagetiden (ca. 10 min.) midt i ovnen.
Dildsauce
  • Bland madlavningsfløde, dild, citronsaft, salt og peber.
  • Hæld dildsaucen over fisken efter ca. 10 min. og bag fiskefadet færdig.
Ved serveringen
  • Drys laksen med peberrod og pynt med friske dildkviste og server med kogte kartofler.

I stedet for blomkål kan du bruge romanesco, brocoli eller frosne grøntsager. Peberrod er lidt stærkt, men meget flygtigt i smagen. Derfor kommer der først peberrod på laksefadet, når det kommer ud af ovnen, da smagen ellers næsten ville forsvinde.

Energiindhold for hele retten:

8421 kJ / 2013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

366 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 24,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 41,3 % 8,9 g
Fedt: 34,6 % 3,4 g

Ingredienser

Laks og blomkål
400 g Laksefilet uden skind og ben
1 Blomkål i mindre buketter (ca. 600 g)
Dildsauce
¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Finthakket frisk dild
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Topping
4 spsk Høvlet peberrod
Dildkviste
Tilbehør
1 kg Kogte kartofler