Blomkålsfad

Blomkålsfad

30 min
Arbejdstid: 15 min
Blomkålsfad er godt som tilbehør til aftensmaden eller som en ret i sig selv.
https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsfad/

Sådan gør du

  • Kog blomkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Hæld det i en sigte og lad det dryppe af.
  • Læg blomkålsbuketterne i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm).
  • Hæld pastasaucen over, drys med ost, salt og peber.
  • Bag midt i ovnen ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Drys med persille og server.

Server eventuelt med et stykke godt brød til.

Energiindhold for hele retten:

4290 kJ / 1025 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 22,8 % 4,5 g
Kulhydrat: 20,7 % 4,1 g
Fedt: 56,5 % 5,2 g

Ingredienser

750 g Blomkål i små buketter og stokken i tynde skiver
4 dl Ostesauce
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Finthakket bredbladet persille