

Kartoffelmedaljer
60+ min
Kombinationen af sprød og blød kartoffel giver medaljerne en lækker og overraskende drejning.
Ingredienser
Antal portioner
- 4 store bagekartofler (ca. 850 g)
- ½ knoldselleri i grove stykker
- ½ pastinak i grove stykker
- 1 liter vand
- 3 små hakkede fed hvidløg
- ¾ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 spsk smeltet smør
- 25 g fintrevet parmesanost
Pynt
- havsalt og groftkværnet peber
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær enderne af. Kom kartoffelender, selleri og pastinak i en gryde med kogende vand og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra, tilsæt hvidløg, salt og peber og mos grøntsagerne. Smag til og del mosen i 2 portioner.
Skær midterstykkerne af kartoflerne i papirtynde skiver. Læg, på en plade med bagepapir, ca. 1/3 af kartoffelskiverne taglagt i 8 små cirkler. Fordel en portion mos på de 8 cirkler og derefter en gang skiver, en gang mos og til sidst en gang skiver. Pensl det øverste lag med fedtstof og bag kartoffelmedaljerne midt i ovnen. Drys de varme kartoffelmedaljer med revet ost.
Tip
Kartoffelmedaljerne kan laves et par timer i forvejen og lunes lige inden serveringen.
Bagetid for kartofler
Ca. 40 min. ved 200°.
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 4480 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 27,5 g
- Protein: 13 %
- Kulhydrat: 69 %
- Fedt: 18 %