Kartoffelmedaljer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

60+ min

Kombinationen af sprød og blød kartoffel giver medaljerne en lækker og overraskende drejning.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 store bagekartofler (ca. 850 g)
  • ½ knoldselleri i grove stykker
  • ½ pastinak i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 3 små hakkede fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk smeltet smør
  • 25 g fintrevet parmesanost

Pynt

  • havsalt og groftkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær enderne af. Kom kartoffelender, selleri og pastinak i en gryde med kogende vand og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra, tilsæt hvidløg, salt og peber og mos grøntsagerne. Smag til og del mosen i 2 portioner.

Skær midterstykkerne af kartoflerne i papirtynde skiver. Læg, på en plade med bagepapir, ca. 1/3 af kartoffelskiverne taglagt i 8 små cirkler. Fordel en portion mos på de 8 cirkler og derefter en gang skiver, en gang mos og til sidst en gang skiver. Pensl det øverste lag med fedtstof og bag kartoffelmedaljerne midt i ovnen. Drys de varme kartoffelmedaljer med revet ost.

Tip

Kartoffelmedaljerne kan laves et par timer i forvejen og lunes lige inden serveringen.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 200°.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 18 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: