Kartoffelmedaljer

Kartoffelmedaljer

60+ min
Kombinationen af sprød og blød kartoffel giver medaljerne en lækker og overraskende drejning.

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær enderne af. Kom kartoffelender, selleri og pastinak i en gryde med kogende vand og kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra, tilsæt hvidløg, salt og peber og mos grøntsagerne. Smag til og del mosen i 2 portioner.
  • Skær midterstykkerne af kartoflerne i papirtynde skiver. Læg, på en plade med bagepapir, ca. 1/3 af kartoffelskiverne taglagt i 8 små cirkler. Fordel en portion mos på de 8 cirkler og derefter en gang skiver, en gang mos og til sidst en gang skiver. Pensl det øverste lag med fedtstof og bag kartoffelmedaljerne midt i ovnen. Drys de varme kartoffelmedaljer med revet ost.
Tip
  • Kartoffelmedaljerne kan laves et par timer i forvejen og lunes lige inden serveringen.
Bagetid for kartofler
  • Ca. 40 min. ved 200°.
Mere inspiration

Prøv kartoffelgratin som tilbehør til steg, frikadeller, fisk eller pølser.

Kartoffelgratin
60+ min
Kartoffelgratin
(19)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4176 kJ / 998 kcal

Næringsindhold pr. 100g

177 kJ / 42 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 11,8 % 1,2 g
Kulhydrat: 67,9 % 7,1 g
Fedt: 20,3 % 1 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Store bagekartofler (ca. 850 g)
4
Knoldselleri i grove stykker
½
Pastinak i grove stykker
½
Vand
1 liter
Små hakkede fed hvidløg
3
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Smeltet smør
1 spsk
Fintrevet parmesanost
25 g
Pynt
Havsalt og groftkværnet peber