
Spaghetti og ostesauce med citron og kapers
30 min
Superenkel og fuld af smag.....spaghetti og grøntsager svøbt i ostesauce med citron, kapers, persille og friskkværnet peber. Italiensk inspiration, når det er allerbedst.
Ingredienser
- 3 liter vand
- 1 spsk groft salt
- 400 g tørret spaghetti
Persilledrys
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
Grøntsager
- 25 g smør
- 450 g champignoner i halve og kvarte
- 3 rødløg i tynde både (ca. 200 g)
- 200 g knoldselleri i stave
- 1 tsk groft salt
Ostesauce med citron og kapers
-
4 dl Karolines Køkken® Mild ost Pastasauce
- 75 g kapers - uden lage
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 50 g fintrevet parmesanost
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Sådan gør du
Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør, uden at være blød. Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Persilledrys
Bland persille og citronskal.
Grøntsager
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne i ca. 5 min., eller til de er gyldne og tørre. Tag champignonerne op. Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgbåde og selleristave i ca. 2 min. Kom champignonerne tilbage i panden og drys med salt. Smag til.
Ostesauce med citron og kapers
Bring ostesaucen i kog i den store spaghettigryde, under omrøring. Tilsæt kapers og citronsaft og smag saucen til. Vend den afdryppede spaghetti i og kom det i et varmt fad. Drys først grøntsagerne over og dernæst ost, persilledrys og peber. Server straks.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 11000 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,2 g
- Protein: 17 %
- Kulhydrat: 58 %
- Fedt: 25 %