Spaghetti og ostesauce med citron og kapers

Spaghetti og ostesauce med citron og kapers

30 min
Superenkel og fuld af smag - Spaghetti og ostesauce med citron og kapers. Spaghetti og grøntsager er svøbt i en færdig ostesauce og toppet op med citron, kapers, persille, friskkværnet peber og ikke mindst friskrevet parmesan ost. Italiensk inspiration, når det er allerbedst. Server spaghetti og ostesauce med citron og kapers på en helt almindelig mandag aften (eller en hvilken som helst dag) og drøm jer til sydlige italienske himmelstrøg.
https://www.arla.dk/opskrifter/spaghetti-og-ostesauce-med-citron-og-kapers/

Sådan gør du

Spaghetti
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde.
  • Kog spaghettien i ca. 10 min. til den er mør, uden at være blød.
  • Lad spaghettien dryppe af i et dørslag.
Grøntsager
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg champignonerne i ca. 5 min., eller til de er gyldne og tørre. Tag champignonerne op.
  • Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgbåde og selleristave i ca. 2 min.
  • Kom champignonerne tilbage i panden, drys med salt og smag til.
Ostesauce med citron og kapers
  • Bring ostesaucen i kog i den store spaghettigryde, under omrøring.
  • Tilsæt kapers og citronsaft og smag saucen til.
  • Vend den afdryppede spaghetti i, kom det i et varmt fad og fordel grøntsagerne på toppe.
Topping
  • Bland persille og citronskal og drys på retten sammen med ost og peber.
  • Server straks.

Vil I have kød til spaghettien, passer det fint med stegte kyllingefileter. Skru evt. ned for spaghettien, så du ikke får lavet alt for meget mad, hvis I spiser kød til.

Energiindhold for hele retten:

10649 kJ / 2545 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,3 % 4,3 g
Kulhydrat: 58,4 % 15,3 g
Fedt: 25,3 % 3,1 g
Mere inspiration

Er du til mere italiensk mad, har du en virkelig klassiker her.

Spaghetti bolognese
60+ min
Spaghetti bolognese
(37)
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Spaghetti
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
Grøntsager
20 g Smør
450 g Champignoner i halve og kvarte
3 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
200 g Knoldselleri i stave
1 tsk Groft salt
Ostesauce med citron og kapers
4 dl Ostesauce
75 g Kapers - uden lage
2 spsk Friskpresset citronsaft
Topping
1 dl Hakket bredbladet persille
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
50 g Fintrevet parmesanost
Friskkværnet peber