Dyreryg med kartoffelmedaljer
Dyreryg stegt i ovn - en lækker og fornem middag, der i denne udgave serveres med både søde honninsauterede brombær, kartoffelmedaljer og en herlig skysauce. Rosastegt dyreryg er en oplevelse at smage og kræver et vist håndelag at få lige i øjet, men her får du en opskrift, så du kan være sikker på det lykkes. Dyreryg på ben byder både på filet øverst - og mørbrad nederst. Begge dele er delikatesser, der fortjener et godt tilbehør - og et godt glas rødvin. God fornøjelse!
Ingredienser
Dyreryg
1
Dyreryg (ca. 2 kg)
|
|
---|---|
75 g
Smør
|
|
7
Knuste, tørrede enebær
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Vildtbouillon
|
|
2 dl
Tør rødvin
|
|
1
Hakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
3
Hakkede fed hvidløg
|
Kartoffelmedaljer
4
Store bagekartofler (ca. 850 g)
|
|
---|---|
½
Knoldselleri i grove stykker (ca. 275 g)
|
|
¼
Pastinak i grove stykker (ca. 100 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
25 g
Fintrevet parmigiano reggiano
|
Honningsauterede brombær
6
Små runde skalotteløg skåret i tynde skiver
|
|
---|---|
2 spsk
Rapsolie
|
|
4 spsk
Honning
|
|
800 g
Friske brombær eller optøede, afdryppede
|
|
2 spsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2 dl
Kviste af bredbladet persille (ca. dl)
|
---|
Sådan gør du
Dyreryg .
Kartoffelmedaljer
Honningsauterede brombær
Anretning af dyreryg med kartoffelmedaljer
De honningsauterede brombær kan laves på forhånd og varmes forsigtigt lige inden serveringen. Det samme kan kartoffelmedaljerne. Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du jævne den med 1-2 spsk flødeost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10531 kJ / 2517 kcal
Næringsindhold pr. 100g
380 kJ / 91 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 6,9 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 52,4 % | 11,7 g |
Fedt: | 40,7 % | 4,2 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.