Dyreryg med kartoffelmedaljer

Dyreryg med kartoffelmedaljer

60+ min
Dyreryg stegt i ovn - en lækker og fornem middag, der i denne udgave serveres med både søde honninsauterede brombær, kartoffelmedaljer og en herlig skysauce. Rosastegt dyreryg er en oplevelse at smage og kræver et vist håndelag at få lige i øjet, men her får du en opskrift, så du kan være sikker på det lykkes. Dyreryg på ben byder både på filet øverst - og mørbrad nederst. Begge dele er delikatesser, der fortjener et godt tilbehør - og et godt glas rødvin. God fornøjelse!

Sådan gør du

Stegetid, dyreryg:

Ca. 1 time og 15 min. ved 125° - traditionel ovn.

Bagetid, kartofler:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dyreryg
  • Skær hinder og grove sener af dyreryggen, og læg den på en rist i bradepanden med mørbraden nedad. Rør smør, enebær, salt og peber sammen og gnid smørret på dyreryggen. Brun dyreryggen midt i ovnen ca. 10 min. ved 250°. Skru ned til 125° og kom bouillon og rødvin i bradepanden sammen med rødløg og hvidløg. Steg dyreryggen færdig - dryp kødet med stegesky ca. hvert kvarter. Pak stegen ind i to lag alufolie og evt. en ulden trøje. Lad den hvile ca. 40 min. Skru ovnen op på 200° til kartoflerne. Si løgene fra skyen, og kog den ind til ca. 2 dl . Smag til med salt og peber.
Kartoffelmedaljer
  • Skræl kartoflerne og skær enderne af.
  • Kog selleri og pastinak til mos sammen med kartoffelenderne. Smag til med salt, peber og hvidløg.
  • Skær midterstykkerne af kartoflerne i papirtynde skiver og læg dem taglagt i 8 små cirkler. Krydr med salt og peber.
  • Læg et lag mos på. Derefter et lag skiver, igen mos og til sidst kartofler taglagt igen. Husk at krydre for hvert lag og pensl det øverste lag med olie.
  • Bag kartoffelmedaljerne midt i ovnen. Drys de varme kartoffelmedaljer med ost.
Honningsauterede brombær
  • Sauter løgene i olie og honning, til de er bløde.
  • Tilsæt brombær, balsamico, salt og peber. Kog brombærrene ved svag varme i ca. 5 min. og smag til.
  • Server de honningsauterede brombær varme.
Anretning af dyreryg med kartoffelmedaljer
  • Skær kødet fra benene og så i den ønskede tykkelse skiver.
  • Det samme med de 2 mørbrader under stegen.
  • Forvarm evt. tallerkenerne og anret kødskiver, kartoffelmedaljer med parmesan og brombær derpå.
  • Pynt med persille og server skysaucen til.
Bruning af dyreryg
  • Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn.

De honningsauterede brombær kan laves på forhånd og varmes forsigtigt lige inden serveringen. Det samme kan kartoffelmedaljerne. Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du jævne den med 1-2 spsk flødeost.

Energiindhold for hele retten:

10197 kJ / 2437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

371 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 7,2 % 1,6 g
Kulhydrat: 50,8 % 11,1 g
Fedt: 42 % 4,2 g
Mere inspiration

Er du heldig at falde over en dyrekølle - så prøv denne dejlige opskrift.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Dyreryg
1 Dyreryg (ca. 2 kg)
75 g Smør
7 Knuste, tørrede enebær
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Vildtbouillon
2 dl Tør rødvin
1 Hakket rødløg (ca. 75 g)
3 Hakkede fed hvidløg
Kartoffelmedaljer
4 Store bagekartofler (ca. 850 g)
½ Knoldselleri i grove stykker (ca. 275 g)
¼ Pastinak i grove stykker (ca. 100 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 Små hakkede fed hvidløg
1 spsk Rapsolie
25 g Fintrevet parmesanost
Honningsauterede brombær
6 Små runde skalotteløg skåret i tynde skiver
2 spsk Rapsolie
4 spsk Honning
800 g Friske brombær eller optøede, afdryppede
2 spsk Mørk balsamicoeddike
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Kviste af bredbladet persille (ca. dl)