Dyrekølle med tranebærkompot
2 timer 5 min
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
Dyrekølle med tranebærkompot er en klassisk opskrift, med elementer som alle vil elske. Denne dyrekølle opskrift er nem at lave og kan forberedes i god tid -- og mens dyrekølle i ovn simrer sig lækker og rosastegt kan du nyde duften. Glæd dig til at sætte tænderne i tranebærkompotten, saucen, ovnstegt dyrekølle og de smørstegte kartofler!
Ingredienser
Tranebærkompot
1¼ liter
Vand
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
350 g
Frosne tranebær
|
|
5
Faste, modne og uskrællede pærer i tynde både (ca. 750 g)
|
Dyrekølle
1
Udbenet dyrekølle (ca. 2½ kg)
|
|
---|---|
25
Hakkede tørrede enebær
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
7 dl
Vand
|
|
3 dl
Piskefløde
|
Sauce
25 g
Blåskimmelost i mindre stykker
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Piskefløde
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
Evt. kulør
|
Smørstegte kartofler
150 g
Smør
|
|
---|---|
3 kg
Små pillede og kogte aspargeskartofler
|
|
50 g
Hakkede hasselnøddekerner
|
Sådan gør du
Tranebærkompot
Dyrekølle
Sauce
Smørstegte kartofler
Steg køllen til 60° for en rosa steg og for gennemstegt steg til 65°.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
38406 kJ / 9179 kcal
Næringsindhold pr. 100g
443 kJ / 106 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 20,5 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 42,7 % | 11,1 g |
Fedt: | 36,8 % | 4,4 g |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.