Dyrekølle med tranebærkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

60+ min

Dyrekølle med tranebærkompot er en klassisk opskrift, med elementer som alle vil elske. Glæd dig til at sætte tænderne i tranebærkompotten, saucen, ovnstegte dyrrekølle og de smørstegte kartofler! Mmmm'e

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

Tranebærkompot

  • 1¼ liter vand
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 350 g frosne tranebær
  • 5 faste, modne og uskrællede pærer i tynde både (ca. 750 g)

Dyrekølle

Sauce

Smørstegte kartofler

  • 150 g smør
  • 3 kg små pillede og kogte aspargeskartofler
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Tranebærkompot

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt tranebær og pærer. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Tag frugterne op med en hulske og gem dem. Kog lagen ind ved kraftig varme, uden låg, til der er ca. 3 dl. Hæld 2½ dl varm lage over frugterne (gem ½ dl lage til saucen). Lad tranebærkompotten trække tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Dyrekølle

Fjern sener og hinder fra køllen og tør den godt. Bind bomuldsgarn om 3-4 steder så køllen holdes sammen. Gnid den med enebær, salt og peber. Læg køllen i en bradepande (ca. 22 x 30 cm) og brun den midt i ovnen. Hæld vand og piskefløde ved. Tag dyrekøllen ud af ovnen efter i alt ca. 1 time og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 62°. Si skyen fra og steg evt. dyrekøllen færdig. Lad den hvile tildækket indtil serveringen.

Sauce

Kog imens stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 8 dl. Tilsæt ½ dl lage fra tranebærkopotten, danablu, salt og peber. Rør fløde og mel sammen og kom det i den kogende sauce. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til.

Smørstegte kartofler

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og tilsæt halvdelen af kartoflerne og nødderne. Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. til kartoflerne er let gyldne. Vend forsigtigt rundt i blandingen under stegningen. Steg den anden halvdel af kartoflerne på samme måde.

Bruning af dyrekølle

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Stegetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Steg køllen til 60° for en rosa steg og for gennemstegt steg til 65°.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 45040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 74,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, carignan Rhône, Frankrig

Fyldig, men elegant rødvin meget gerne en chateauneuf du pape Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vildt