Rødbedecarpaccio med luftig fløde

Rødbedecarpaccio med luftig fløde

60+ min
En indbydende rødbedecarpaccio - eller ganske enkelt rødbedesalat. I carpaccioen indgår både skiver af kogte og af rå rødbeder, der dryppes med likørdressing. Rødbederne toppes op med et meget letpisket flødeskum. Server rødbedecarpaccioen som tilbehør eller som en smuk vegetarisk forret.

Sådan gør du

Rødbedecarpaccio
  • Bring ca. 350 g af rødbederne i kog i en gryde med vand tilsat salt.
  • Kog rødbederne 35-50 min. eller til de er møre - kogetiden afhænger af årstiden, jo ældre rødbeder, jo længere kogetid. Hæld vandet fra rødbederne, brus over med koldt vand og "smut" dem.
  • Skræl resten af rødbederne og skær både de kogte og de rå i meget tynde skiver. Anret de to slags rødbeder blandet, taglagt på et fad.
Likørdressing
  • Pisk alle ingredienserne sammen og hæld dressingen ud over rødbederne. Lad det trække i mindst 15 min.
  • Pisk fløden let - ikke til skum, men blot så den får fylde.
  • Drys ved serveringen tranebær og pistacienødder på rødbedecarpaccioen. Hæld lidt fløde på og server resten ved siden af.

Rødbedecarpaccioen smager godt til fx stegt andebryst, vildt, flæskesteg eller bagt torsk. Du kan vælge at lave carpaccioen af enten rå eller kogte rødbeder, men kombinationen af de søde kogte rødbeder og knasende lidt mere syrlige rå rødbeder give noget ekstra.

Du kan lave likørdressingen med andre bærvarianter, fx hindbær eller solbær.

Energiindhold for hele retten:

5034 kJ / 1203 kcal

Næringsindhold pr. 100g

321 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,9 % 1,1 g
Kulhydrat: 34,6 % 6,5 g
Fedt: 56,1 % 4,9 g
Alkohol: 3,4 %

Ingredienser

Rødbedecarpaccio
800 g Rødbeder
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
Likørdressing
2 spsk Eddike
2 spsk Likør fx kirsebærlikør
2 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Piskefløde
50 g Tørrede tranebær
25 g Grofthakkede saltede pistacienøddekerner