Carpaccio
30 min
•
Carpaccio er en klassisk italiensk forret bestående af oksekød skåret i meget tynde skiver - eller evt. banket tyndt ud. Her får du opskriften på carpaccio af oksefilet med olivenolie og ost i flager. Retten blev opfundet i 1950 af Giuseppe Cipriani fra Harry's Bar i Venedig og er siden blevet mere og mere kendt og populært. Server carpaccio som forret, mellemret, hovedret eller som en del af tapasbordet.
Ingredienser
Carpaccio
100 g
Oksefilet i meget tynde skiver
|
---|
1½ spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
25 g
Lagret cheddarost eller parmesanost i flager
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Frisé salat, brøndkarse og/eller skovsyre
|
---|
Hertil
Ristet brød
|
---|
Sådan gør du
Carpaccio
Du kan servere carpaccio som en del af en forretstallerken, eller en del af en tapas anretning.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1686 kJ / 403 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1095 kJ / 262 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 28,2 % | 18,2 g |
Kulhydrat: | 0,8 % | 0,5 g |
Fedt: | 71 % | 21 g |