Carpaccio

Carpaccio

30 min
Carpaccio er en klassisk italiensk forret bestående af oksekød skåret i meget tynde skiver - eller evt. banket tyndt ud. Her får du opskriften på carpaccio af oksefilet med olivenolie og ost i flager. Retten blev opfundet i 1950 af Giuseppe Cipriani fra Harry's Bar i Venedig og er siden blevet mere og mere kendt og populært. Server carpaccio som forret, mellemret, hovedret eller som en del af tapasbordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/carpaccio/

Sådan gør du

Carpaccio
  • Få slagteren til at skære oksefileten ud - eller skær selv så tynde skiver som muligt - evt. af et lidt større stykke filet.
  • Læg 1-2 skiver ad gangen i en frysepose. Bank kødskiverne endnu tyndere med håndroden eller med den flade side af en bredbladet kniv.
  • Anret de tynde skiver oksefilet på et fad. Dryp olie og citronsaft på kødet. Fordel osten på herpå.
  • Drys med peber og pynt med salatblade, brøndkarse og/eller skovsyre . Server med ristet brød.

Du kan servere carpaccio som en del af en forretstallerken, eller en del af en tapas anretning.

Energiindhold for hele retten:

1686 kJ / 403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1095 kJ / 262 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 28,2 % 18,2 g
Kulhydrat: 0,8 % 0,5 g
Fedt: 71 % 21 g
Mere inspiration

Det er lækkert med hjemmebagte flutes til carpaccio.

Flutes
60+ min
Flutes
(81)

Ingredienser

Carpaccio
100 g Oksefilet i meget tynde skiver
1½ spsk Olivenolie
2 tsk Friskpresset citronsaft
25 g Lagret cheddarost eller parmesanost i flager
Friskkværnet peber
Pynt
Frisé salat, brøndkarse og/eller skovsyre
Hertil
Ristet brød