Tøm-køleskabet-bowl

Tøm-køleskabet-bowl

45 min
Tøm-køleskabet-bowl er både en lækker salat og en god måde at få brugt en masse rester fra køleskabet på. Du undgår samtidig madspild, da der indgår både kogte korn, kerner eller ris, en rest brød, en rest syrnet mejeriprodukt og en masse grøntsager i din tøm-køleskabet-bowl. Vi har både marinerede og stegte grøntsager i tøm-køleskabet-bowlen. Det giver forskellige smage, texturer og temperaturer - som giver følelsen af et rigtig aftensmåltid.

Sådan gør du

Marinerede grøntsager
  • Pisk eddike, sukker, salt og peber sammen, så sukkeret er opløst (eller næsten opløst) i en stor skål.
  • Rør det syrnede mejeriprodukt i med let hånd.
  • Vend de blandede grøntsager i marinaden.
  • Lad dem trække, mens du laver resten af salaten.
Stegte grøntsager
  • Læg grøntsagerne på en plade med bagepapir, vend dem olie og salt og bag dem øverst i ovnen sammen med croutonerne.
Croutoner
  • Læg brødternene på en plade med bagepapir, vend dem olie og salt og bag dem nederst i ovnen sammen med de stegte grøntsager.
Salat
  • Anret de marinerede grøntsager i 4 skåle sammen med kogte kerner, varme stegte grøntsager, bønner og lidt lune croutoner. Server resten af croutonerne ved siden af de 4 tøm-køleskabet-bowls.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Prøv også denne tøm-køleskabet-ret

Velbekomme!
Tip

Du kan skifte bønnerne ud med en rest koldt kød i tern (fx et stykke steg), en dåse afdryppet tun eller røgede muslinger.

Klimatip

Du kan lave tøm-køleskabet-bowl hele året, men vælg grøntsager efter årstiden. Fx agurk, bladselleri, blomkål, bønner, ærter og bær om sommeren. Grønkål, gulerødder, knoldselleri og andre rodfrugter, løg og æbler om vinteren. Få mere inspiration i vores råvarekalender https://www.arla.dk/produkter/karolines-kokken/aftensmad-med-omtanke/#raavarekalender

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8746 kJ / 2090 kcal

Næringsindhold pr. 100g

511 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,7 g
Protein: 18 % 5,4 g
Kulhydrat: 53,9 % 16,2 g
Fedt: 28,1 % 3,9 g

Ingredienser

Marinerede grøntsager
Eddike, fx lagereddike, hvidvinseddike eller æbleeddike
3 spsk
Sukker, honning eller sirup
3 spsk
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
1 dl
Blandede grøntsager og frugt (der egner sig til at spise rå) i mundrette stykker, fx gulerod, ærter, æble, jordbær, salat eller kål
300 g
Stegte grøntsager
Blandede grøntsager (som egner sig til stegning) i mundrette stykker, fx løg, champignon, græskar eller kål
300 g
Rapsolie
1 spsk
Groft salt
¾ tsk
Croutoner
Brød i tern, fx groft toastbrød, rugbrød, franskbrød eller landbrød
250 g
Rapsolie
2 spsk
Groft salt
1 tsk
Salat
Kogte kerner, fx perlespelt bulgur, quinoa eller ris
150 g
Skyllede, afdryppede kidneybønner, sorte eller hvide bønner eller optøede edamamebønner
1 dåse