Tøm-køleskabet-pastasauce
Tøm-køleskabet-pastasauce er den nemme pastasauce, der hjælper dig med at undgå madspild. Tøm-køleskabet-pastasauce indeholder masser af grøntsager og masser af umami, som er med til at gøre os tilfredse når vi spiser grønt. I tøm-køleskabet-pastasauce er der, ud over alt det grønne, også tomatpuré, eddike, løg, hvidløg og (parmesan)ost, alt sammen råvarer som er med til at give en pastasauce med masser af smag.
Ingredienser
Pastasauce
3 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
200 g
Hakkede zittauerløg eller champignoner i skiver
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
500 g
Rester af grøntsager, fx gulerødder, blomkål, porrer, bladselleri, fennikel, æble osv.
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Hakkede tomater med chili
|
|
2 tsk
Eddike, fx mørk balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Pasta
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti eller bucatini
|
---|
Pynt
Hakkede krydderurter eller top fra grøntsager
|
---|
Tilbehør
Revet ost, fx parmigiano reggiano eller hvad I har i køleskabet
|
---|
Sådan gør du
Pastasauce
Pasta
Med tøm-køleskabet- pastasauce kan du få tømt grøntsagsskuffen for de grøntsager, der trænger til at blive spist. Du kan bruge stort set alle grøntsager, dog skal du ikke overdrive med kål, for så overtager kålsmagen. Når du laver mad uden kød er det godt at tænke i, hvad der giver umami. Det gør fx champignoner, så de er gode at have med. De kan undværes, men har du ikke en rest, kan du overveje at købe champignoner og kombinere med dine øvrige grøntsagsrester - det giver en god bund i smagen. Har du en rest bacon, chorizo, spegepølse eller lignende pålæg, kan du skære det i strimler og svitse dem sammen med løg eller champignoner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10677 kJ / 2552 kcal
Næringsindhold pr. 100g
438 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 16,2 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 56,3 % | 14,5 g |
Fedt: | 27,5 % | 3,2 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.