Med tøm-køleskabet- pastasauce kan du få tømt grøntsagsskuffen for de grøntsager, der trænger til at blive spist. Du kan bruge stort set alle grøntsager, dog skal du ikke overdrive med kål, for så overtager kålsmagen. Når du laver mad uden kød er det godt at tænke i, hvad der giver umami. Det gør fx champignoner, så de er gode at have med. De kan undværes, men har du ikke en rest, kan du overveje at købe champignoner og kombinere med dine øvrige grøntsagsrester - det giver en god bund i smagen. Har du en rest bacon, chorizo, spegepølse eller lignende pålæg, kan du skære det i strimler og svitse dem sammen med løg eller champignoner.
10677 kJ / 2552 kcal
438 kJ / 105 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 16,2 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 56,3 % | 14,5 g |
Fedt: | 27,5 % | 3,2 g |
Prøv også denne tøm-køleskabet-ret
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
3 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
200 g
Hakkede zittauerløg eller champignoner i skiver
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
500 g
Rester af grøntsager, fx gulerødder, blomkål, porrer, bladselleri, fennikel, æble osv.
|
|
2 dl
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dåse
Hakkede tomater med chili
|
|
2 tsk
Eddike, fx mørk balsamicoeddike
|
|
1 spsk
Tørret oregano
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti eller bucatini
|
---|
Hakkede krydderurter eller top fra grøntsager
|
---|
Revet ost, fx Parmigiano Reggiano eller hvad I har i køleskabet
|
---|