Tøm-køleskabet-pastasauce

30 min
Tøm-køleskabet-pastasauce

Tøm-køleskabet-pastasauce er den nemme pastasauce, der hjælper dig med at undgå madspild. Tøm-køleskabet-pastasauce indeholder masser af grøntsager og masser af umami, som er med til at gøre os tilfredse når vi spiser grønt. I tøm-køleskabet-pastasauce er der, ud over alt det grønne, også tomatpuré, eddike, løg, hvidløg og (parmesan)ost, alt sammen råvarer som er med til at give en pastasauce med masser af smag.

Ingredienser

Pastasauce

3 spsk Olivenolie
200 g Hakkede zittauerløg eller champignoner i skiver
2 Store hakkede fed hvidløg
2 spsk Koncentreret tomatpuré
500 g Rester af grøntsager, fx gulerødder, blomkål, porrer, bladselleri, fennikel, æble osv.
2 dl Grøntsagsbouillon
1 dåse Hakkede tomater med chili
2 tsk Eddike, fx mørk balsamicoeddike
1 spsk Tørret oregano
1½ tsk Groft salt

Pasta

400 g Tørret pasta, fx spaghetti eller bucatini

Pynt

Hakkede krydderurter eller top fra grøntsager

Tilbehør

Revet ost, fx parmigiano reggiano eller hvad I har i køleskabet

Sådan gør du

Pastasauce

  • Lad olien blive varm i en stor gryde.
  • Svits løg eller champignoner sammen med hvidløg og tomatpuré ved jævn varme i ca. 5 min.
  • Skær imens grøntsagerne i små tern og kom dem i gryden sammen med bouillon, hakkede tomater, eddike, oregano og salt.
  • Kog pastasaucen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til.

Pasta

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, til pastaen er mør uden at være blød. Lad den dryppe af i et dørslag.
  • Læg pasta og tøm-køleskabet-pastasauce lagvis i et lunt fad.
  • Server med et drys grønt og revet ost.

Med tøm-køleskabet- pastasauce kan du få tømt grøntsagsskuffen for de grøntsager, der trænger til at blive spist. Du kan bruge stort set alle grøntsager, dog skal du ikke overdrive med kål, for så overtager kålsmagen. Når du laver mad uden kød er det godt at tænke i, hvad der giver umami. Det gør fx champignoner, så de er gode at have med. De kan undværes, men har du ikke en rest, kan du overveje at købe champignoner og kombinere med dine øvrige grøntsagsrester - det giver en god bund i smagen. Har du en rest bacon, chorizo, spegepølse eller lignende pålæg, kan du skære det i strimler og svitse dem sammen med løg eller champignoner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10677 kJ / 2552 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 16,2 % 4,2 g
Kulhydrat: 56,3 % 14,5 g
Fedt: 27,5 % 3,2 g
Relateret video Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

https://www.arla.dk/opskrifter/tom-koleskabet-pastasauce/