Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Du kan også bruge tilberedte grøntsager i suppen, fx en rest ovnkartofler, noget svitset kål eller kogte bønner. En enkelt banan eller æble fungerer også fint i suppen. Hvis du har en slatten dusk persille eller lignende, som kan bruges til grønt drys, kan du som regel vække den til live ved at lægge den i isvand. Hvis du bruger mørkerøde grøntsager som fx rødbeder eller rødkål, må du leve med at suppen får en lidt tvivlsom brun farve - men den smager godt!
7727 kJ / 1847 kcal
354 kJ / 85 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 11,8 % | 2,5 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 6,8 g |
Fedt: | 55,5 % | 5,3 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
25 g
Smør
|
|
---|---|
2
Hakkede løg (ca. 200 g)
|
|
2
Pillede fed hvidløg
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
500 g
Blandede grøntsager, fx gulerod, løg, bladselleri, salatblade, bagte kartoffelbåde, hvidkål, æble osv.
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
250 g
Brød, fx toastbrød eller grovbrød
|
|
---|---|
2 spsk
Olie, fx olivenolie
|
|
2 tsk
Stødt krydderi, fx røget paprika, spidskommen eller karry
|
|
1 tsk
Flagesalt
|
Hakkede grøntsagstoppe eller krydderurter
|
---|