Tøm-køleskabet-suppe

Tøm-køleskabet-suppe

30 min Hovedret
Tøm-køleskabet-suppe både smager godt og mindsker vores madspild. Hvorfor smide gode grøntsager ud, bare fordi de er blevet lidt trætte, når de kan bruge i tøm-køleskabet-suppe? Det samme gælder rest bagte kartoffelbåde, lidt kogte bønner, en brun banan eller lignende. De kan alle sammen ryge med i tøm-køleskabet-suppen og blive til det lækreste nye måltid. Og forresten laver vi også lige croutoner af en stump tørt brød til tøm-køleskabet-suppen.
Mere inspiration

Prøv også denne tøm-køleskabet-ret

Velbekomme!
Klimatip

Du kan også bruge tilberedte grøntsager i suppen, fx en rest ovnkartofler, noget svitset kål eller kogte bønner. En enkelt banan eller æble fungerer også fint i suppen. Hvis du har en slatten dusk persille eller lignende, som kan bruges til grønt drys, kan du som regel vække den til live ved at lægge den i isvand. Hvis du bruger mørkerøde grøntsager som fx rødbeder eller rødkål, må du leve med at suppen får en lidt tvivlsom brun farve - men den smager godt!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8239 kJ / 1969 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,7 % 1,7 g
Kulhydrat: 39,8 % 8,9 g
Fedt: 52,5 % 5,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise