Portobellosvampe med quinoafyld

Portobellosvampe med quinoafyld

1 time
Portobellosvampe er store og nemme at have med at gøre. Her får du opskriften på en lækker grøn ret med de flotte portobellosvampe - som både er indbydende og har en fyldig smag. Portobellosvampe har fylde og umami som kød, så også ikke-vegetarer føler sig tilfredsstillet med den lækre ret, hvor både svampe og quinoa giver smag og konsistens.
https://www.arla.dk/opskrifter/portobello-svampe-med-quinoafyld/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Portobellosvampe med quinoafyld
  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.
  • Pil forsigtigt stokkene af svampene og hak stokkene fint.
  • Bland hytteost, løg, hvidløg, persille og salt godt sammen med de hakkede stokke og den afdryppede quinoa.
  • Læg de 8 portobellosvampe, med lamellerne opad, på en plade med bagepapir.
  • Fordel quinoafyldet i svampene.
  • Bland smør, rasp og salt godt og drys det på quinoafyldet.
  • Bag portobellosvampene midt i ovnen.
Sellerisalat
  • Hæld kogende vand over selleristavene og lad dem trække i ca. 2 min.
  • Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad selleristavene dryppe af i en sigte.
  • Pisk olie, sennep, eddike og salt sammen og vend sellerien i dressingen.
  • Kom persille i og vend godt rundt. Smag til.
  • Server de bagte portobellosvampe med sellerisalat og ristet brød.

Du kan lade portobellosvampe med quinoafyld være det grønne indslag på en buffet - eller som tilbehør til kød eller fiskeretter.

Energiindhold for hele retten:

6425 kJ / 1536 kcal

Næringsindhold pr. 100g

306 kJ / 73 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 19 % 3,4 g
Kulhydrat: 52,9 % 9,5 g
Fedt: 28,1 % 2,3 g
Mere inspiration

Quinoa spiller også en stor rolle i disse lækre deller.

Quinoadeller
35 min
Quinoadeller
(8)

Ingredienser

Portobellosvampe med quinoafyld
175 g Sort quinoa (ca. 2 dl)
4 dl Vand
½ tsk Groft salt
8 Rensede portobello svampe (ca. 600 g)
200 g Hytteost
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
2 Små hakkede fed hvidløg
1 dl Grofthakket bredbladet persille
¾ tsk Groft salt
25 g Blødt smør
3 spsk Rasp
½ tsk Groft salt
Sellerisalat
¾ Knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
1 spsk Olivenolie
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Hvidvinseddike
¼ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket bredbladet persille
Tilbehør
200 g Ristet landbrød