Portobello svampe med quinoafyld
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Portobello svampe med quinoafyld

En lækker grøn ret med de flotte portobello svampe. Svampe har fylde og umami som kød, så også ikke-vegetarer kan føle sige mætte.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Portobello svampe med quinoafyld

Nøglehulsmærket opskrift

En lækker grøn ret med de flotte portobello svampe. Svampe har fylde og umami som kød, så også ikke-vegetarer kan føle sige mætte.

Antal portioner
  • 175 g sort quinoa (ca. 2 dl)
  • 4 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 8 rensede portobello svampe (ca. 600 g)
  • 25 g blødt smør
  • 3 spsk rasp
  • ½ tsk groft salt

Sellerisalat

  • ¾ knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 200 g ristet landbrød

Fremgangsmåde:

Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.

Pil forsigtigt stokkene af svampene og hak stokkene fint.

Bland hytteost, løg, hvidløg, persille og salt godt sammen med de hakkede stokke og den afdryppede quinoa. Læg de 8 portobello svampe, med lamellerne opad, på en plade med bagepapir. Fordel quinoafyldet i svampene.

Bland smør, rasp og salt godt og drys det på quinoafyldet. Bag portobello svampene midt i ovnen.

Sellerisalat

Hæld kogende vand over selleristavene og lad dem trække i ca. 2 min. Hæld vandet fra, brus over med koldt vand og lad selleristavene dryppe af i en sigte. Pisk olie, sennep, eddike og salt sammen og vend sellerien i dressingen. Kom persille i og vend godt rundt. Smag til. Server de bagte portobellosvampe med sellerisalat og ristet brød.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 28 %
Print