Fisk i ovn er nemt og lækkert - prøv denne opskrifte på ovnbagt laks.
I stedet for rødtungefileter kan du vælge søtunge- eller skærisingfileter. I stedet for frisk spinat kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen. Safransaucen kan gøres klar, så den blot skal varmes.
17124 kJ / 4093 kcal
623 kJ / 149 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 26,8 % | 9,8 g |
Kulhydrat: | 26,7 % | 9,8 g |
Fedt: | 46,5 % | 7,8 g |
Friske spinatblade
|
600 g |
---|
Rødtungefileter uden skind (ca. 800 g)
|
12 |
---|---|
Groft salt
|
1½ tsk |
Laksefilet uden skind
|
300 g |
Smør i små stykker
|
25 g |
Friskkværnet peber
|
Smør
|
20 g |
---|---|
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
|
3 |
Safran
|
¼ tsk |
Vand
|
1 dl |
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
1 tsk |
Friskpresset appelsinsaft
|
½ dl |
Groft salt
|
1 tsk |
Friskkværnet peber
|
|
3 dl |
Vilde ris
|
240 g |
---|---|
Landbrød
|
150 g |