Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

1 timer

Fileter af rødtunge, friske spinatblade og velsmagende safransauce gør denne opskrift til noget lidt ud over det sædvanlige. Yderst lækker og perfekt til fest.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g friske spinatblade
  • 12 rødtungefileter uden skind (ca. 800 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 300 g laksefilet uden skind
  • 25 g smør i små stykker
  • friskkværnet peber

Safransauce

Tilbehør

  • 240 g vilde ris
  • 150 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand. Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 minutter eller til de er faldet sammen. Pres spinaten fri for væde i en sigte.

Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet. Skær laksen på tværs i 12 strimler. Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Fordel spinat, resten af saltet, smør, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op. Bag fiskepakkerne midt i ovnen.

Safransauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødderne i ca. 1 min. Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber. Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag safransaucen til.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Tips

I stedet for rødtungefileter kan du vælge søtunge- eller skærisingfileter.
I stedet for frisk spinat kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat.
Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen. Safransaucen kan gøres klar, så den blot skal varmes.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 47 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay Stellenbosch, Sydafrika

Fadlagret hvidvin på chardonnay-druen gerne oversøisk Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks