Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker

1 time
Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker

Fileter af rødtunge, friske spinatblade og velsmagende safransauce gør denne opskrift på ovnbagt fisk i pakker til noget lidt ud over det sædvanlige. Yderst lækker og perfekt til gæster, - ikke mindst fordi du kan gøre pakkerne færdige nogle timer før de skal i ovnen. Duften når pakkerner åbnes og synes af den flotte orange safransauce sammen spiller bare.

Ingredienser

Dampet spinat

600 g Friske spinatblade

Fisk i pakker

12 Rødtungefileter uden skind (ca. 800 g)
1½ tsk Groft salt
300 g Laksefilet uden skind
25 g Smør i små stykker
Friskkværnet peber

Safransauce

20 g Smør
3 Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
¼ tsk Safran
1 dl Vand
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
3 dl Creme fraiche 38%

Tilbehør

3 dl Vilde ris - koges
150 g Landbrød

Sådan gør du

Dampet spinat

  • Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand.
  • Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved.
  • Damp dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 minutter eller til de er faldet sammen. Pres spinaten fri for væde i en sigte.

Fisk i pakker

  • Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet.
  • Skær laksen på tværs i 12 strimler.
  • Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm).
  • Fordel spinat, resten af saltet, smør, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir.
  • Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken.
  • Sno hver ende og bøj dem op og bag fiskepakkerne midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.

Safransauce

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødderne i ca. 1 min.
  • Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
  • Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag safransaucen til.

I stedet for rødtungefileter kan du vælge søtunge- eller skærisingfileter. I stedet for frisk spinat kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen. Safransaucen kan gøres klar, så den blot skal varmes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17131 kJ / 4094 kcal

Næringsindhold pr. 100g

544 kJ / 130 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 26,8 % 8,6 g
Kulhydrat: 26,8 % 8,6 g
Fedt: 46,4 % 6,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/fisk-en-papillotes---ovnbagt-fisk-i-papirpakker/