Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker

Fisk en papillotes - ovnbagt fisk i papirpakker

1 time
Fileter af rødtunge, friske spinatblade og velsmagende safransauce gør denne opskrift på ovnbagt fisk i pakker til noget lidt ud over det sædvanlige. Yderst lækker og perfekt til gæster, - ikke mindst fordi du kan gøre pakkerne færdige nogle timer før de skal i ovnen. Duften når pakkerner åbnes og synes af den flotte orange safransauce sammen spiller bare.

Sådan gør du

Dampet spinat
  • Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt i flere hold koldt vand.
  • Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved.
  • Damp dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 minutter eller til de er faldet sammen. Pres spinaten fri for væde i en sigte.
Fisk i pakker
  • Drys rødtungefileterne med 1 tsk af saltet.
  • Skær laksen på tværs i 12 strimler.
  • Klip 6 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm).
  • Fordel spinat, resten af saltet, smør, rødtungefileter, laksestrimler og peber midt på de 6 stykker bagepapir.
  • Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken.
  • Sno hver ende og bøj dem op og bag fiskepakkerne midt i ovnen.
Safransauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødderne i ca. 1 min.
  • Knus safrantrådene let og tilsæt dem sammen med vand, appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
  • Kom cremefraiche i og kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag safransaucen til.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn. Sluk ovnen og lad fiskepakkerne stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Mere inspiration

Fisk i ovn er nemt og lækkert - prøv denne opskrifte på ovnbagt laks.

Ovnbagt laks
30 min
Ovnbagt laks
(85)
Velbekomme!
Tips

I stedet for rødtungefileter kan du vælge søtunge- eller skærisingfileter. I stedet for frisk spinat kan du bruge samme mængde optøet, frossen helbladet spinat. Fiskepakkerne kan tilberedes og stilles i køleskabet 2-3 timer før bagningen. Safransaucen kan gøres klar, så den blot skal varmes.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17124 kJ / 4093 kcal

Næringsindhold pr. 100g

623 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26,8 % 9,8 g
Kulhydrat: 26,7 % 9,8 g
Fedt: 46,5 % 7,8 g

Ingredienser

Dampet spinat
Friske spinatblade
600 g
Fisk i pakker
Rødtungefileter uden skind (ca. 800 g)
12
Groft salt
1½ tsk
Laksefilet uden skind
300 g
Smør i små stykker
25 g
Friskkværnet peber
Safransauce
Smør
20 g
Gulerødder i små tern (ca. 150 g)
3
Safran
¼ tsk
Vand
1 dl
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset appelsinsaft
½ dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
3 dl
Tilbehør
Vilde ris
240 g
Landbrød
150 g