Glaze med appelsin og røget paprika

Glaze med appelsin og røget paprika

15 min
Grillede løg - eller andre grillede grøntsager - får god smag af en glaze. Denne er sød med smag af røget paprika og appelsin, og kan også fint pensles på kød, fx en svinekotelet eller kylling.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en lille gryde.
  • Steg hvidløget ved jævn varme, men uden at det får farve i ca. 1 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog under omrøring i ca. 5 min. - eller til blandingen begynder at tykne.
  • Tag gryden af varmen og smag til.
  • Pensl glazen på fx grillede grøntsager eller kød de sidste ca. 30 sek. af grilltiden. Drys evt. med flagesalt og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2035 kJ / 486 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1272 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 0,9 % 0,7 g
Kulhydrat: 75,6 % 56,6 g
Fedt: 23,5 % 8,1 g

Ingredienser

Smør
15 g
Små finthakkede fed hvidløg
2
Friskpresset appelsinsaft
3 spsk
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Groft salt
1 tsk
Røget paprika
1 tsk