Glaze med appelsin og røget paprika

Glaze med appelsin og røget paprika

15 min
Grillede løg - eller andre grillede grøntsager - får god smag af en glaze. Denne er sød med smag af røget paprika og appelsin, og kan også fint pensles på kød, fx en svinekotelet eller kylling.
https://www.arla.dk/opskrifter/glaze-med-appelsin-og-roget-paprika/

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en lille gryde.
  • Steg hvidløget ved jævn varme, men uden at det får farve i ca. 1 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog under omrøring i ca. 5 min. - eller til blandingen begynder at tykne.
  • Tag gryden af varmen og smag til.
  • Pensl glazen på fx grillede grøntsager eller kød de sidste ca. 30 sek. af grilltiden. Drys evt. med flagesalt og server.
Energiindhold for hele retten:

2035 kJ / 486 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1272 kJ / 304 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 0,9 % 0,7 g
Kulhydrat: 75,6 % 56,6 g
Fedt: 23,5 % 8,1 g

Ingredienser

15 g Smør
2 Små finthakkede fed hvidløg
3 spsk Friskpresset appelsinsaft
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 tsk Groft salt
1 tsk Røget paprika