Her er opskriften på de klassiske fastelavnsboller med creme.
Appelsinfyldet kan erstattes med det fyld, du bedst kan lide, fx hindbærsyltetøj eller sveskemos.
23680 kJ / 5660 kcal
787 kJ / 188 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 6,9 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 51,2 % | 23,7 g |
Fedt: | 41,9 % | 8,9 g |
Smør
|
150 g |
---|---|
Mælk
|
3 dl |
Gær
|
25 g |
Sukker
|
3 spsk |
Groft salt
|
1 tsk |
Stødt kardemomme
|
1 tsk |
Hvedemel
|
500 g |
Æg - til pensling
|
Mælk
|
4 dl |
---|---|
Æggeblommer
|
4 |
Majsstivelse
|
3 spsk |
Sukker
|
2 spsk |
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 |
Appelsiner (usprøjtede)
|
6 |
---|---|
Sukker
|
1 spsk |
Flormelis
|
100 g |
---|---|
Friskpresset appelsinsaft
|
1½ spsk |