Fastelavnsboller med appelsin

Fastelavnsboller med appelsin

60+ min
Bløde og lækre fastelavnsboller fyldt med syrlig appelsin, en dejlig vaniljecreme og appelsinglasur på toppen. Hvis du elsker hjemmebagte fastelavnsboller, er denne variant med en skøn smag af appelsin værd at prøve.

Sådan gør du

Bagetid :

15-20 min. ved 180° - varmluft.

Boller
  • Smelt smørret i en gryde og hæld det i en stor skål. Tilsæt mælk og opløs gæren heri.
  • Tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  • Tilsæt melet (hold ca. ½ dl mel tilbage) og rør dejen godt sammen til den er glat og slipper skålen. Dæk skålen til og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og form til 12 boller. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 1 time.
  • Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen - til de er gyldne. Lad bollerne afkøle helt.
Konditorcreme
  • Pisk mælk og æggeblommer sammen i en tykbundet gryde.
  • Pisk maizena, sukker og vaniljekorn og - stang i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til smagen af majsstivelse er væk.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af og fjern efterfølgende vaniljestangen.
Appelsinfyld og glasur
  • Lav tynde strimler af skallen fra 1 appelsin - gem dem til pynt.
  • Riv skallen fint af 2 af appelsinerne.
  • Skær skrællen af alle appelsinerne og skær appelsinfileter ud af dem. Kom dem i en skål og vend dem sammen med appelsinskal og sukker.
  • Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur.
Sådan samler du fastelavnsbollerne
  • Pisk fløden til en forholdsvis fast skum, men stop i tide, så fløden ikke bliver overpisket! Pisk bagefter vaniljecremen lind og vend den sammen med fløden. Kom konditorcremen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Skær toppen af alle bollerne og tag lidt af krummen ud, så der er plads til fyldet.
  • Kom en lille skefuld appelsinfyld i hver bolle og sprøjt efterfølgende dutter af konditorcremen på.
  • Læg toppene tilbage på de fyldte boller.
  • Fordel glasuren på toppen af fastelavnsbollerne og pynt med strimler af appelsinskal.

Appelsinfyldet kan erstattes med det fyld, du bedst kan lide, fx hindbærsyltetøj eller sveskemos.

Energiindhold for hele retten:

23680 kJ / 5660 kcal

Næringsindhold pr. 100g

787 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 6,9 % 3,2 g
Kulhydrat: 51,2 % 23,7 g
Fedt: 41,9 % 8,9 g
Mere inspiration

Her er opskriften på de klassiske fastelavnsboller med creme.

Relateret video
Fastelavnsboller med appelsin og konditorcreme

Bløde og lækre fastelavnsboller fyldt med syrlig appelsin, en dejlig vaniljecreme og appelsinglasur.

Ingredienser

Boller
150 g Smør
3 dl Mælk
25 g Gær
3 spsk Sukker
1 tsk Groft salt
1 tsk Stødt kardemomme
500 g Hvedemel
Æg - til pensling
Konditorcreme
4 dl Mælk
4 Æggeblommer
3 spsk Majsstivelse
2 spsk Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Appelsinfyld og glasur
6 Appelsiner (usprøjtede)
1 spsk Sukker
100 g Flormelis
1½ spsk Friskpresset appelsinsaft
3 dl Piskefløde