Appelsinfyldet kan erstattes med det fyld, du bedst kan lide, fx hindbærsyltetøj eller sveskemos.
23458 kJ / 5607 kcal
779 kJ / 186 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 6,9 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 23,7 g |
Fedt: | 41,4 % | 8,7 g |
Her er opskriften på de klassiske fastelavnsboller med creme.
Bløde og lækre fastelavnsboller fyldt med syrlig appelsin, en dejlig vaniljecreme og appelsinglasur.
150 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
500 g
Hvedemel
|
|
Æg - til pensling
|
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
4
Æggeblommer
|
|
3 spsk
Majsstivelse
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
6
Appelsiner (usprøjtede)
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
100 g
Flormelis
|
|
---|---|
1½ spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
3 dl
Piskefløde
|
---|