Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

45 min
Indbagt laks i filodej med salsa verde og sprød spinatsalat med quinoa. En smagfuld ret, der emmer af sundhed og er en fryd for øjet!
https://www.arla.dk/opskrifter/indbagt-laks-med-salsa-verde-og-spinatsalat/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Salsa verde
  • Skyl basilikum og spinat, lad det dryppe godt af i en sigte og kom det i en skål.
  • Tilsæt olie, eddike, kapers og hvidløg.
  • Blend blandingen groft med en stavblender.
  • Smuldr brødet i små stykker og tilsæt det.
  • Blend kortvarigt til en grov salsa verde - man må gerne kunne se de forskellige ingredienser i blandingen.
  • Tilsæt salt og peber, og smag til.
  • Læg de 4 filodejsplader oven på hinanden og klip dem i 4 lige store stykker (ca. 9 x 10 cm).
  • Placer et stykke laks midt på en af filodejsbunkerne.
  • Fordel ca. 1 spsk salsa verde på laksen og luk filodejspakken ved at folde siderne sammen om laksen.
  • Vend pakken med lukningen nedad.
  • Gentag med resten og pensl pakkerne med æg og drys med sesamfrø og bag pakkerne midt i ovnen.
  • Stil den resterende salsa verde tildækket i køleskabet.
Spinatsalat
  • Læg spinatbladene på et stort fad. Fordel quinoa, æbler, rødløg og salatost herpå og vend salaten forsigtigt sammen. Pynt med basilikumblade. Server spinatsalaten sammen med filodejpakkerne og salsa verde.
Energiindhold for hele retten:

14145 kJ / 3381 kcal

Næringsindhold pr. 100g

812 kJ / 194 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,3 % 10,2 g
Kulhydrat: 32,8 % 15,7 g
Fedt: 45,9 % 10,1 g

Ingredienser

Salsa verde
2 dl Basilikumblade
2 dl Babyspinatblade
½ dl Olivenolie
2 spsk Rødvinseddike
1 spsk Kapers
2 Små pillede fed hvidløg
50 g Daggammelt franskbrød
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 plader Filodej (ca. 125 g)
4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
1 Æggeblomme - til pensling
½ spsk Sorte sesamfrø
Spinatsalat
100 g Skyllede babyspinatblade
2 Syrlige, røde æbler skåret i tynde skiver (ca. 250 g)
1 Lille rødløg skåret i tynde skiver (ca. 75 g)
50 g Quinoa - koges og afkøles
200 g Salatost i tern
Pynt
Frisk basilikum
Tilbehør
240 g Groft flute