Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

Indbagt laks med salsa verde og spinatsalat

45 min
Indbagt laks i filodej med salsa verde og sprød spinatsalat med quinoa. En smagfuld ret, der emmer af sundhed og er en fryd for øjet!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

Salsa verde
  • Skyl basilikum og spinat, lad det dryppe godt af i en sigte og kom det i en skål.
  • Tilsæt olie, eddike, kapers og hvidløg.
  • Blend blandingen groft med en stavblender.
  • Smuldr brødet i små stykker og tilsæt det.
  • Blend kortvarigt til en grov salsa verde - man må gerne kunne se de forskellige ingredienser i blandingen.
  • Tilsæt salt og peber, og smag til.
  • Læg de 4 filodejsplader oven på hinanden og klip dem i 4 lige store stykker (ca. 9 x 10 cm).
  • Placer et stykke laks midt på en af filodejsbunkerne.
  • Fordel ca. 1 spsk salsa verde på laksen og luk filodejspakken ved at folde siderne sammen om laksen.
  • Vend pakken med lukningen nedad.
  • Gentag med resten og pensl pakkerne med æg og drys med sesamfrø og bag pakkerne midt i ovnen.
  • Stil den resterende salsa verde tildækket i køleskabet.
Spinatsalat
  • Læg spinatbladene på et stort fad. Fordel quinoa, æbler, rødløg og salatost herpå og vend salaten forsigtigt sammen. Pynt med basilikumblade. Server spinatsalaten sammen med filodejpakkerne og salsa verde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16488 kJ / 3941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

946 kJ / 226 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,4 % 10,3 g
Kulhydrat: 36,6 % 20,4 g
Fedt: 45 % 11,5 g

Ingredienser

Salsa verde
Frisk basilikum
2 dl
Babyspinatblade
2 dl
Olivenolie
½ dl
Rødvinseddike
2 spsk
Kapers
1 spsk
Små pillede fed hvidløg
2
Daggammelt franskbrød
50 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Filodej (ca. 125 g)
4 plader
Skind- og benfri laksefileter (ca. 500 g)
4
Æggeblomme - til pensling
1
Sorte sesamfrø
½ spsk
Spinatsalat
Skyllede babyspinatblade
100 g
Syrlige, røde æbler skåret i tynde skiver (ca. 250 g)
2
Lille rødløg skåret i tynde skiver (ca. 75 g)
1
Quinoa - koges og afkøles
50 g
Salatost i tern
200 g
Pynt
Friske basilikum
Tilbehør
Groft flute
240 g