Ovnæggekage med grøntsager

Ovnæggekage med grøntsager

45 min
Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175°.

  • Pres væden ud af spinaten, fx i en sigte. Bland de kogte kartofler, peberfrugter, løg, spinat, salt og cayennepeber i en smurt bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm).
  • Rør majstivelse og 2 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen og pisk æg og salt i. Hæld fraicheblandingen over grøntsagerne og bag æggekagen midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Server ovnæggekagen i bradepanden sammen med den sprødstegte bacon, ristet rugbrød og ketchup.
Energiindhold for hele retten:

10113 kJ / 2417 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,4 % 11,4 g
Fedt: 35,1 % 4 g

Ingredienser

300 g Optøet, frossen helbladet spinat
400 g Kolde, pillede kartofler i tern
2 Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 300 g)
4 Grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
¼ tsk Cayennepeber
2 tsk Majsstivelse, fx maizena
1½ dl Creme fraiche
6 Æg
1 tsk Groft salt
Tilbehør
250 g Bacon i skiver - steges
300 g Ristet rugbrød
Tomatketchup