Ovnæggekage med grøntsager

Ovnæggekage med grøntsager

45 min
Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.

Sådan gør du

  • Pres væden ud af spinaten, fx i en sigte. Bland de kogte kartofler, peberfrugter, løg, spinat, salt og cayennepeber i en smurt bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm).
  • Rør majstivelse og 2 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen og pisk æg og salt i. Hæld fraicheblandingen over grøntsagerne og bag æggekagen midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Server ovnæggekagen i bradepanden sammen med den sprødstegte bacon, ristet rugbrød og ketchup.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 175°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10113 kJ / 2417 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,5 % 4,9 g
Kulhydrat: 45,4 % 11,4 g
Fedt: 35,1 % 4 g

Ingredienser

Optøet, frossen helbladet spinat
300 g
Kolde, pillede kartofler i tern
400 g
Røde peberfrugter i korte strimler (ca. 300 g)
2
Grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
4
Groft salt
1 tsk
Cayennepeber
¼ tsk
Majsstivelse, fx maizena
2 tsk
1½ dl
Æg
6
Groft salt
1 tsk
Tilbehør
Bacon i skiver - steges
250 g
Ristet rugbrød
300 g
Tomatketchup