Ovnæggekage med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

45 min

Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 400 g kolde, pillede kartofler i tern
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler
  • 4 grofthakkede zittauerløg
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Tilbehør

  • 12 skiver bacon - sprødstegt (ca. 200 g)
  • 300 g ristet rugbrød
  • tomatketchup

Sådan gør du

Sådan gør du

Pres væden ud af spinaten, fx i en sigte. Bland de kogte kartofler, peberfrugter, løg, spinat, salt og cayennepeber i en smurt bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm).

Rør majstivelse og 2 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen og pisk æg og salt i. Hæld fraicheblandingen over grøntsagerne og bag æggekagen midt i ovnen.

Ved serveringen

Server ovnæggekagen i bradepanden sammen med den sprødstegte bacon, ristet rugbrød og ketchup.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: