Ovnæggekage med grøntsager - Opskrifter - Arla

Ovnæggekage med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

45 min

Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.

Ingredienser

Antal portioner

  • 300 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 400 g kolde, pillede kartofler i tern
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler
  • 4 grofthakkede zittauerløg
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Tilbehør

  • 12 skiver bacon - sprødstegt (ca. 200 g)
  • 300 g ristet rugbrød
  • tomatketchup

Sådan gør du

Sådan gør du

Pres væden ud af spinaten, fx i en sigte. Bland de kogte kartofler, peberfrugter, løg, spinat, salt og cayennepeber i en smurt bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm).

Rør majstivelse og 2 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen og pisk æg og salt i. Hæld fraicheblandingen over grøntsagerne og bag æggekagen midt i ovnen.

Ved serveringen

Server ovnæggekagen i bradepanden sammen med den sprødstegte bacon, ristet rugbrød og ketchup.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: