Ovnæggekage med grøntsager
45 min

Ovnæggekage med grøntsager

Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ovnæggekage med grøntsager

Æggekagen passer sig selv i ovnen - imens er der tid til at stege bacon og dække bord.

Antal portioner
  • 300 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 400 g kolde, pillede kartofler i tern
  • 2 røde peberfrugter i korte strimler
  • 4 grofthakkede zittauerløg
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ tsk cayennepeber

Tilbehør

  • 200 g bacon i tynde skiver - sprødstegt
  • 300 g ristet rugbrød
  • tomatketchup

Fremgangsmåde:

Pres væden ud af spinaten, fx i en sigte. Bland de kogte kartofler, peberfrugter, løg, spinat, salt og cayennepeber i en smurt bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm).

Rør majstivelse og 2 spsk af fraichen sammen i en skål. Tilsæt resten af fraichen og pisk æg og salt i. Hæld fraicheblandingen over grøntsagerne og bag æggekagen midt i ovnen.

Ved serveringen

Server ovnæggekagen i bradepanden sammen med den sprødstegte bacon, ristet rugbrød og ketchup.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %
Print