Tærte med forårsløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

En lækker tærte med ost og forårsløg, som smager dejligt. Tærte med forårsløg egner sig både som forret og hovedret sammen med sprød salat!

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk vand

Fyld

  • 1½ liter hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
  • ¾ liter icebergsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
  • 100 g spegeskinke i tynde skiver

Pynt

  • forårsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) - lad den gå halvt op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen.

Fyld

Pisk æg, mælk og salt sammen. Vend forårsløg, ost og oregano i æggeblandingen. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.

Server tærten varm eller lun sammen med salat og spegeskinke.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan servere tærten som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener sammen med spegeskinke og ½ portion salat.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: