Tærte med forårsløg
60+ min

Tærte med forårsløg

Denne opskrift giver en lækker tærte med forårsløg, som smager dejligt. Tærte med forårsløg egner sig både som forret og hovedret sammen med sprød salat!
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tærte med forårsløg

Denne opskrift giver en lækker tærte med forårsløg, som smager dejligt. Tærte med forårsløg egner sig både som forret og hovedret sammen med sprød salat!

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1½ spsk vand

Fyld

  • 1½ liter hovedsalat revet i grove stykker
  • ¾ liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 100 g spegeskinke i tynde skiver

Pynt

  • forårsløg

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til blandingen ligner revet ost. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens side. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Fyld

Pisk æg, mælk og salt sammen. Vend forårsløg, ost og oregano i æggeblandingen. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen. Server tærten varm eller lun sammen med salat og spegeskinke.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener sammen med spegeskinke og ½ portion salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 55 %
Print