Tærte med forårsløg

Tærte med forårsløg

60+ min
Fryseegnet
En lækker tærte med ost og forårsløg, som smager dejligt. Server tærten til frokost med sprød salat.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) - lad den gå halvt op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
  • Pisk æg, mælk og salt sammen. Vend forårsløg, ost og oregano i æggeblandingen. Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen.
  • Server tærten varm eller lun sammen med salat og spegeskinke.
Tip

Du kan servere tærten som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener sammen med spegeskinke og ½ portion salat.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8962 kJ / 2142 kcal

Næringsindhold pr. 100g

850 kJ / 203 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 15,9 % 7,9 g
Kulhydrat: 27,9 % 14 g
Fedt: 56,2 % 12,9 g

Ingredienser

Dej
Koldt smør
100 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Vand
1½ spsk
Fyld
Æg
1
Mælk
1 dl
Groft salt
¾ tsk
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Revet cheddar- og maasdammerost
100 g
Tørret oregano
½ tsk
Hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
1½ liter
Icebergsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
¾ liter
Spegeskinke i tynde skiver
100 g
Pynt
Top af forårsløg