Små grøntsagssouffléer

Små grøntsagssouffléer

1 time
Grøntsagssouffléer med blomkål, squash og porre er det perfekte tilbehør til gæstemiddagen. Soufflémassen er lavet med piskefløde og æg, hvilket giver en cremet æggemasse. Normalvis vender man stiftpiskede æggehvider i en soufflé, men vi har forsimplet opskriften ved at komme hele piskede æg i vores version af grøntsagssouffléer - hvilket gør det meget nemmere at stå med til en gæstemiddag. Skift blomkål, squash og porrer ud med årstiden grøntsager - og souffléerne kan varieres alt efter sæson men også efter rester i køleskabet.

Sådan gør du

Grøntsagssoufflé
  • Kom blomkål og porrer i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt squash til grøntsagerne de sidste 10 sek. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
  • Smør portionsformene (á ca. 1½ dl) med smør - og fordel grøntsagerne heri.
  • Pisk fløde, æg og salt godt sammen - og hæld blandingen over grøntsagerne. Bag souffléerne midt i ovnen - til de er gyldne.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Server fx en flanksteak til grøntsagssoufflérne.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(2)
Velbekomme!
Tip

Server souffléerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5629 kJ / 1345 kcal

Næringsindhold pr. 100g

231 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 9,7 % 1,3 g
Kulhydrat: 6,5 % 0,9 g
Fedt: 83,8 % 5,2 g

Ingredienser

Grøntsagssoufflé
Blomkål i små buketter
200 g
Porre i tynde ringe (ca. 100 g)
1
Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
1
Vand
1½ liter
Groft salt
1 tsk
2½ dl
Æg
3
Fint salt
¾ tsk
Smør
20 g