Små grøntsagssouffléer
1 time
•
&format=webp)
Grøntsagssouffléer med blomkål, squash og porre er det perfekte tilbehør til gæstemiddagen. Soufflémassen er lavet med piskefløde og æg, hvilket giver en cremet æggemasse. Normalvis vender man stiftpiskede æggehvider i en soufflé, men vi har forsimplet opskriften ved at komme hele piskede æg i vores version af grøntsagssouffléer - hvilket gør det meget nemmere at stå med til en gæstemiddag. Skift blomkål, squash og porrer ud med årstiden grøntsager - og souffléerne kan varieres alt efter sæson men også efter rester i køleskabet.
Ingredienser
Grøntsagssoufflé
200 g
Blomkål i små buketter
|
|
---|---|
1
Porre i tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
1
Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
|
1½ liter
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æg
|
|
¾ tsk
Fint salt
|
20 g
Smør
|
---|
Sådan gør du
Grøntsagssoufflé
Server souffléerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.
