Små grøntsagssouffléer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

1 timer

Små grøntsagssouffléer med blomkål, squash og porre er velsmagende og mættende - prøv dem!

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g blomkål i små buketter
  • 1 grøn squash i små tern (ca. 200 g)
  • 1 porre i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom grøntsagerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær flødeosten i mindre stykker og pisk dem sammen med mælken lidt efter lidt. Pisk æg og salt i. Fordel grøntsagerne i 6 små smurte souffléforme (a ca. 1½ dl) og hæld flødeostblandingen over. Bag souffléerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Server souffléerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Serveret til kylling: hvidvin på pinot gris-druen (Alsace). Til kalv: rødvin på pinot noir (Bourgogne), til okse: rødvin på cabernet sauvignon (Bordeaux) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også vin til kylling