Små grøntsagssouffléer

Små grøntsagssouffléer

1 time
Grøntsagssouffléer med blomkål, squash og porre er det perfekte tilbehør til gæstemiddagen. Soufflémassen er lavet med piskefløde og æg, hvilket giver en cremet æggemasse. Normalvis vender man stiftpiskede æggehvider i en soufflé, men vi har forsimplet opskriften ved at komme hele piskede æg i vores version af grøntsagssouffléer - hvilket gør det meget nemmere at stå med til en gæstemiddag. Skift blomkål, squash og porrer ud med årstiden grøntsager - og souffléerne kan varieres alt efter sæson men også efter rester i køleskabet.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Grøntsagssoufflé
  • Kom blomkål og porrer i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt squash til grøntsagerne de sidste 10 sek. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
  • Smør portionsformene (á ca. 1½ dl) med smør - og fordel grøntsagerne heri.
  • Pisk fløde, æg og salt godt sammen - og hæld blandingen over grøntsagerne. Bag souffléerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Server souffléerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.

Energiindhold for hele retten:

5629 kJ / 1345 kcal

Næringsindhold pr. 100g

231 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 9,7 % 1,3 g
Kulhydrat: 6,5 % 0,9 g
Fedt: 83,8 % 5,2 g
Mere inspiration

Server fx en flanksteak til grøntsagssoufflérne.

Flanksteak
25 min
Flanksteak
(2)

Ingredienser

Grøntsagssoufflé
200 g Blomkål i små buketter
1 Porre i tynde ringe (ca. 100 g)
1 Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
1½ liter Vand
1 tsk Groft salt
2½ dl Piskefløde
3 Æg
¾ tsk Fint salt
20 g Smør