Små grøntsagssouffléer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

1 timer

Små grøntsagssouffléer med blomkål, squash og porre er velsmagende og mættende - prøv dem!

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g blomkål i små buketter
  • 1 grøn squash i små tern (ca. 200 g)
  • 1 porre i tynde ringe (ca. 100 g)
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g Buko® flødeost naturel 25% Naturel
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom grøntsagerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Lad dem dryppe af i en sigte. Skær flødeosten i mindre stykker og pisk dem sammen med mælken lidt efter lidt. Pisk æg og salt i. Fordel grøntsagerne i 6 små smurte souffléforme (a ca. 1½ dl) og hæld flødeostblandingen over. Bag souffléerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Server souffléerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 72 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Serveret til kylling: hvidvin på pinot gris-druen (Alsace). Til kalv: rødvin på pinot noir (Bourgogne), til okse: rødvin på cabernet sauvignon (Bordeaux) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også vin til kylling