Små grøntsagssouffleer
1 timer

Små grøntsagssouffleer

Små grøntsagssouffleer med blomkål, squash og porre er velsmagende og mættende - prøv dem!
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Små grøntsagssouffleer

Små grøntsagssouffleer med blomkål, squash og porre er velsmagende og mættende - prøv dem!

Antal portioner
  • 200 g blomkål i små buketter
  • 200 g grøn squash i små tern
  • 100 g porrer i tynde ringe
  • 1½ liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g Buko® Naturel
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Kom grøntsagerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Skær flødeosten i mindre stykker og pisk dem sammen med mælk lidt efter lidt. Pisk æg og salt i. Fordel grøntsagerne i 6 små smurte souffléforme (a ca. 1½ dl) og hæld flødeostblandingen over. Bag souffleerne midt i ovnen.

Tip

Server souffleerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 12 %
  • Fedt: 72 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Serveret til kylling: hvidvin på pinot gris-druen (Alsace). Til kalv: rødvin på pinot noir (Bourgogne), til okse: rødvin på cabernet sauvignon (Bordeaux) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også vin til kylling