Små grøntsagssouffléer

1 time
Små grøntsagssouffléer

Grøntsagssouffléer med blomkål, squash og porre er det perfekte tilbehør til gæstemiddagen. Soufflémassen er lavet med piskefløde og æg, hvilket giver en cremet æggemasse. Normalvis vender man stiftpiskede æggehvider i en soufflé, men vi har forsimplet opskriften ved at komme hele piskede æg i vores version af grøntsagssouffléer - hvilket gør det meget nemmere at stå med til en gæstemiddag. Skift blomkål, squash og porrer ud med årstiden grøntsager - og souffléerne kan varieres alt efter sæson men også efter rester i køleskabet.

Ingredienser

Grøntsagssoufflé

200 g Blomkål i små buketter
1 Porre i tynde ringe (ca. 100 g)
1 Grøn squash i små tern (ca. 200 g)
1½ liter Vand
1 tsk Groft salt
2½ dl Piskefløde
3 Æg
¾ tsk Fint salt
20 g Smør

Sådan gør du

Grøntsagssoufflé

  • Kom blomkål og porrer i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt squash til grøntsagerne de sidste 10 sek. Lad grøntsagerne dryppe af i en sigte.
  • Smør portionsformene (á ca. 1½ dl) med smør - og fordel grøntsagerne heri.
  • Pisk fløde, æg og salt godt sammen - og hæld blandingen over grøntsagerne. Bag souffléerne midt i ovnen i ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn - til de er gyldne.

Server souffléerne til fx stegte oksebøffer, kylling eller kalvekød.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-gronsagssouffleer/