Huevos rancheros
30 min
•
&format=webp)
Huevos rancheros er en klassisk mexicansk morgenmad - huevos betyder æg, og rancheros/ranch hentyder til at det er æg, som man spiser det på ranchen/landet. Huevos rancheres er en krydret tomat-bønne sovs med æg på og kan sagtens spises som aftensmad. Huevos rancheros er nem aftensmad - og du kan gøre den mere fancy, hvis du spicer den op med fx avocado, koriander, lime og knasende sprøde nachos.
Ingredienser
Huevos rancheros
20 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
100 g
Finthakket knoldselleri
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
½ dl
Hakkede oreganoblade
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
|
1 dåse
Brune eller hvide bønner (ca. 240 g)
|
|
4
Æg
|
Tortillas
100 g
Revet tex mex ost
|
|
---|---|
4
Mellem tortillaer
|
1 dl
Fraiche
|
---|
Sådan gør du
Huevos rancheros
Tortillas
Du kan servere huevos rancheros som brunch. Undlad evt. tortillas som tilbehør. Du kan slå et eller 2 æg ekstra ud ovenpå bønnerne til samme mængde fyld - så er der til en eller 2 personer mere.
