Huevos rancheros

30 min
Huevos rancheros

Huevos rancheros er en klassisk mexicansk morgenmad - huevos betyder æg, og rancheros/ranch hentyder til at det er æg, som man spiser det på ranchen/landet. Huevos rancheres er en krydret tomat-bønne sovs med æg på og kan sagtens spises som aftensmad. Huevos rancheros er nem aftensmad - og du kan gøre den mere fancy, hvis du spicer den op med fx avocado, koriander, lime og knasende sprøde nachos.

Ingredienser

Huevos rancheros

20 g Smør
1 Finthakket løg (ca. 75 g)
1 Lille knust fed hvidløg
100 g Finthakket knoldselleri
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
½ dl Hakkede oreganoblade
1 spsk Grøntsagsbouillon-pulver
1 tsk Groft salt
Groftkværnet peber
1 dåse Brune eller hvide bønner (ca. 240 g)
4 Æg

Tortillas

100 g Revet tex mex ost
4 Mellem tortillaer
1 dl Fraiche

Sådan gør du

Huevos rancheros

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme i en sauterpande, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og selleri i ca. 2 min.
  • Tilsæt hakkede tomater, oregano, grøntsagsbouillon, salt og peber. Kog retten ved jævn varme i ca. 5 min. og rør af og til.
  • Dræn og tilsæt bønnerne.
  • Slå forsigtigt æggene ud og fordel dem i tomatsaucen. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 12 min. indtil æggehviden er stivnet.

Tortillas

  • Fordel osten på 2 tortillapandekager og læg de 2 sidste på som låg.
  • Steg tortillapandekagerne i en tør pande ved jævn til kraftig varme ca. 2 min. på hver side eller til de er gyldne og sprøde.
  • Del dem i mindre stykker og server dem til huevos rancheros med fraiche som topping.

Du kan servere huevos rancheros som brunch. Undlad evt. tortillas som tilbehør. Du kan slå et eller 2 æg ekstra ud ovenpå bønnerne til samme mængde fyld - så er der til en eller 2 personer mere.

https://www.arla.dk/opskrifter/huevos-rancheros/