Tortillastabler

Tortillastabler

60+ min
Tortillastabler som får tænderne til at løbe i vand. Den mexicansk inspirerede ret med tortillas i lag bestående af tortillas, krydret oksekødsauce og et godt lag smeltet ost på toppen. Og toppet med sprøde nachos, cremefraiche og koriander.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Krydret kødsauce
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg og oksekød i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomatsalsa, peberfrugt, salt og peber - og kog kødsaucen ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Smag til.
Sådan samler du tortillastablerne
  • Læg en tortilla på en plade beklædt med bagepapir.
  • Start med et lag kødsauce, herefter en tortilla. Gentag to gange.
  • Læg til sidst et lag kødsauce på toppen og drys med halvdelen af osten.
  • Lav en stabel mere med de resterende tortillas, kødsauce og ost.
  • Bag de to tortillastabler midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Anret med fraiche, nachos og limebåde. Pynt med koriander, løgringe og chiliringe.
  • Server tortillastablerne med snittet spidskål og agurketern.

Brug en hot tomatsalsa, hvis du er til en stærkere version.

Energiindhold for hele retten:

8696 kJ / 2078 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 38,1 % 9,6 g
Fedt: 36,3 % 4,2 g
Mere inspiration

Vil du prøve hjemmelavede tortillas?

Ingredienser

Krydret kødsauce
10 g Smør
2 Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
4 Små knuste fed hvidløg
300 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2½ dl Medium tomatsalsa (ca. 225 g)
3 Blandede peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Små majstortillaer
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 dl Fraiche
50 g Majschips
1 Limefrugt i både
Pynt
½ bundt Frisk koriander
Rødløg i tynde ringe
Grønne chilipebere i tynde ringe
Tilbehør
200 g Fintsnittet spidskål
50 g Agurk i tern