Tortillastabler

Tortillastabler

60+ min
Tortillastabler som får tænderne til at løbe i vand. Den mexicansk inspirerede ret med tortillas i lag bestående af tortillas, krydret oksekødsauce og et godt lag smeltet ost på toppen. Og toppet med sprøde nachos, cremefraiche og koriander.

Sådan gør du

Krydret kødsauce
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg og oksekød i ca. 5 min.
  • Tilsæt tomatsalsa, peberfrugt, salt og peber - og kog kødsaucen ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Smag til.
Sådan samler du tortillastablerne
  • Læg en tortilla på en plade beklædt med bagepapir.
  • Start med et lag kødsauce, herefter en tortilla. Gentag to gange.
  • Læg til sidst et lag kødsauce på toppen og drys med halvdelen af osten.
  • Lav en stabel mere med de resterende tortillas, kødsauce og ost.
  • Bag de to tortillastabler midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Anret med fraiche, nachos og limebåde. Pynt med koriander, løgringe og chiliringe.
  • Server tortillastablerne med snittet spidskål og agurketern.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Vil du prøve hjemmelavede tortillas?

Velbekomme!
Tip

Brug en hot tomatsalsa, hvis du er til en stærkere version.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8954 kJ / 2140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

443 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,2 % 6,3 g
Kulhydrat: 37,3 % 9,7 g
Fedt: 38,5 % 4,6 g

Ingredienser

Krydret kødsauce
Smør
10 g
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Små knuste fed hvidløg
4
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
300 g
Medium tomatsalsa (ca. 225 g)
2½ dl
Blandede peberfrugter i små tern (ca. 450 g)
3
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Majs tortillaer, ca. 15 cm i diameter
8
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
100 g
2 dl
Majschips
50 g
Limefrugt i både
1
Pynt
Frisk koriander
½ bundt
Rødløg i tynde ringe
Grønne chilipebere i tynde ringe
Tilbehør
Fintsnittet spidskål
200 g
Agurk i tern
50 g