Lammecurry

Lammecurry

60+ min
Denne lammecurry består af lammebov, hvidløg, garam masala, spidskommen og karry. Det giver en dejlig krydret smag med som bliver rundet af med enyoghurtblandingen der tilsættes til sidst. Lammecurry er en nem gryderet som kan laves dagen før - så er det nemt at byde på indisk mad.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive godt varmt i en sauterpande, uden at det bruner. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Kom krydderier og kød i panden og brun det i ca. 3 min.
  • Tilsæt tomater, tomatpuré og vand. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt.
  • Tilsæt squash, yoghurt, citronsaft, salt og peber og lad lammecurryen koge, stadig ved jævn varme og under låg, i ca. 5 min.
  • Smag til, pynt med koriander og server straks sammen med ris og chutney.
Energiindhold for hele retten:

10189 kJ / 2435 kcal

Næringsindhold pr. 100g

479 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25 % 7 g
Kulhydrat: 47 % 13,3 g
Fedt: 28 % 3,6 g
Mere inspiration

Lyst til mere indisk mad?

Ingredienser

30 g Smør
1 Grofthakket zittauerløg
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Garam masala
1 tsk Karry
½ tsk Stødt spidskommen
500 g Lammebov i mindre stykker
1 dåse Hakkede tomater
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1 dl Vand
500 g Grøn squash i mindre stykker
1 dl Græsk yoghurt
½ spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk koriander
Tilbehør
320 g Brune ris, parboiled
Stærk mangochutney, fx spicy bengal