Lammecurry

Lammecurry

60+ min
Denne lammecurry består af lammebov, hvidløg, garam masala, spidskommen og karry. Det giver en dejlig krydret smag med som bliver rundet af med enyoghurtblandingen der tilsættes til sidst. Lammecurry er en nem gryderet som kan laves dagen før - så er det nemt at byde på indisk mad.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive godt varmt i en sauterpande, uden at det bruner. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Kom krydderier og kød i panden og brun det i ca. 3 min.
  • Tilsæt tomater, tomatpuré og vand. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt.
  • Tilsæt squash, yoghurt, citronsaft, salt og peber og lad lammecurryen koge, stadig ved jævn varme og under låg, i ca. 5 min.
  • Smag til, pynt med koriander og server straks sammen med ris og chutney.
Mere inspiration

Lyst til mere indisk mad?

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10244 kJ / 2448 kcal

Næringsindhold pr. 100g

483 kJ / 115 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25,3 % 7,2 g
Kulhydrat: 46,8 % 13,3 g
Fedt: 27,9 % 3,6 g

Ingredienser

Smør
30 g
Grofthakket zittauerløg
1
Lille knust fed hvidløg
1
Garam masala
1 tsk
Madraskarry
1 tsk
Stødt spidskommen
½ tsk
Lammebov i mindre stykker
500 g
Hakkede tomater
1 dåse
Koncentreret tomatpuré
1 dåse
Vand
1 dl
Grøn squash i mindre stykker
500 g
1 dl
Friskpresset citronsaft
½ spsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Frisk koriander
Tilbehør
Brune ris, parboiled
320 g
Stærk mangochutney, fx spicy bengal