Marinerede rabarber med mynteflødeskum og crumble

Marinerede rabarber med mynteflødeskum og crumble

60+ min
En frisk og skøn rabarberdessert hvor de syrlige rabarber møder det søde mynteflødeskum, og hvor det bløde flødeskum får kontrast af den sprøde crumble. De marinerede rabarber er mere sprøde end en rabarberkompot - men ikke rå. Desserten skal serveres iskold og er helt perfekt til afslutningen på en grillaften en lun sommerdag.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Marinerede rabarber
  • Bring vand og sukker i kog og kog blandingen ved kraftig varme og uden låg i ca. 20 min. eller til der er ca. 2 dl sirup tilbage - rør af og til.
  • Tag gryden af varmen, kom rabarberstykkerne i siruppen og lad dem marinere tildækket i køleskabet i mindst 2 timer, til de er iskolde.
Mynteflødeskum
  • Hæld piskefløden i en skål sammen med sukker, citronsaft og mynte.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Stil mynteflødeskummet tildækket i køleskabet i mindst ½ time til det er iskoldt.
Crumble
  • Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Fordel crumblen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen - vend rundt et par gange under bagningen.
Anretning og pynt
  • Kom de marinerede rabarber i 6 små skåle.
  • Rør mynteflødeskummet op og smag til.
  • Fordel det og crumblen på rabarberne, pynt med friske mynteblade og server.

Du kan forberede både de marinerede rabarber, mynteflødeskum og crumble i god til. Pisk blot flødeskummet op lige inden anretningen. Du kan supplere de marinerede rabarber med tilsætning af friske jordbær.

Energiindhold for hele retten:

9729 kJ / 2325 kcal

Næringsindhold pr. 100g

698 kJ / 167 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 2,3 % 1 g
Kulhydrat: 45,3 % 18,6 g
Fedt: 52,4 % 9,9 g
Mere inspiration

Rabarber er så skønne i den korte sæson de er her - her en ide, hvis du har lyst til en dejlig rabarbertærte.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Marinerede rabarber
½ liter Vand
175 g Sukker (ca. 2 dl)
300 g Rabarber i ½ cm skiver
Mynteflødeskum
¼ liter Piskefløde
2 tsk Sukker
1 spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Finthakkede mynteblade
Crumble
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
1 spsk Sukker
50 g Smør
Pynt
Mynteblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk