Rabarberdessert

Rabarberdessert

30 min
Byd foråret indenfor med en ægte forårsbebuder. Bagte rabarber, syrnet fløde og sprødt drys - en nem og super lækker dessert.

Sådan gør du

  • Vend rabarberne sammen med sukker og kom dem i en lille bradepande.
Sprødt drys
  • Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen løst til en smuldredej og fordel den på en plade med bagepapir.
  • Bag smulderdejen sprød i ovnen sammen med rabarberne - vend rundt et par gange under bagningen.
Syrnet fløde
  • Hæld piskefløden i en skål sammen citronsaft og sukker.
  • Pisk fløden til et let skum. Stil den tildækket i køleskabet til servering.
  • Fordel de lune rabarber, iskoldt flødeskum og det sprøde drys på 4 tallerkener. Pynt med friske mynteblade og server straks.
Bagetid for både rabarber og smuldredej
  • Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Når det er sæson for rabarber, så må rabarbertrifli også på bordet ....

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(216)
Velbekomme!
Tip

Kan du heller ikke få nok af rabarber? Prøv også vores a href="https://www.arla.dk/opskrifter/rabarber-crumble/">Rabarber Crumble

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9969 kJ / 2383 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1012 kJ / 242 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 2,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 46 % 27,4 g
Fedt: 51,3 % 14 g

Ingredienser

Rensede vinrabarber i 1 cm skiver
400 g
Sukker
175 g
Sprødt drys
Hvedemel
75 g
Sukker
1 spsk
Smør
50 g
Syrnet fløde
¼ liter
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Sukker
2 tsk
Pynt
Friske mynteblade