Rabarberdessert

Rabarberdessert

30 min
Byd foråret indenfor med en ægte forårsbebuder. Bagte rabarber, syrnet fløde og sprødt drys - en nem og super lækker dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberdessert/

Sådan gør du

Bagetid for både rabarber og smuldredej:

Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

  • Vend rabarberne sammen med sukker og kom dem i en lille bradepande.
Sprødt drys
  • Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen løst til en smuldredej og fordel den på en plade med bagepapir.
  • Bag smulderdejen sprød i ovnen sammen med rabarberne - vend rundt et par gange under bagningen.
Syrnet fløde
  • Hæld piskefløden i en skål sammen citronsaft og sukker.
  • Pisk fløden til et let skum. Stil den tildækket i køleskabet til servering.
  • Fordel de lune rabarber, iskoldt flødeskum og det sprøde drys på 4 tallerkener. Pynt med friske mynteblade og server straks.

Kan du heller ikke få nok af rabarber? Prøv også vores a href="https://www.arla.dk/opskrifter/rabarber-crumble/">Rabarber Crumble

Energiindhold for hele retten:

9784 kJ / 2338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 2,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 46,9 % 27,4 g
Fedt: 50,4 % 13,5 g
Mere inspiration

Når det er sæson for rabarber, så må rabarbertrifli også på bordet ....

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(216)

Ingredienser

400 g Rensede vinrabarber i 1 cm skiver
175 g Sukker
Sprødt drys
75 g Hvedemel
1 spsk Sukker
50 g Smør
Syrnet fløde
¼ liter Piskefløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Sukker
Pynt
Mynteblade