Rabarberdessert

30 min
Rabarberdessert

Byd foråret indenfor med en ægte forårsbebuder. Bagte rabarber, syrnet fløde og sprødt drys - en nem og super lækker dessert.

Ingredienser

400 g Rensede vinrabarber i 1 cm skiver
175 g Sukker

Sprødt drys

75 g Hvedemel
1 spsk Sukker
50 g Smør

Syrnet fløde

¼ liter Piskefløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Sukker

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Bagetid for både rabarber og smuldredej:

Ca. 15 min ved 200° - traditionel ovn.

  • Vend rabarberne sammen med sukker og kom dem i en lille bradepande.

Sprødt drys

  • Bland mel og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Saml dejen løst til en smuldredej og fordel den på en plade med bagepapir.
  • Bag smulderdejen sprød i ovnen sammen med rabarberne - vend rundt et par gange under bagningen.

Syrnet fløde

  • Hæld piskefløden i en skål sammen citronsaft og sukker.
  • Pisk fløden til et let skum. Stil den tildækket i køleskabet til servering.
  • Fordel de lune rabarber, iskoldt flødeskum og det sprøde drys på 4 tallerkener. Pynt med friske mynteblade og server straks.

Kan du heller ikke få nok af rabarber? Prøv også vores Rabarber Crumble

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9784 kJ / 2338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

993 kJ / 237 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 2,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 46,9 % 27,4 g
Fedt: 50,4 % 13,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberdessert/