Rabarbertærte med marengs

Rabarbertærte med marengs

60+ min
Smag på foråret med denne lækre rabarbertærte med marengs. Den ser virkelig flot ud med den røde rabarberkompot og den hvide marengs - og rabarbernes syrlige smag harmonerer godt med den søde marengs. Rabarbertærte med marengs smager fantastisk som den er - men den bliver ikke dårligere af at få selskab af en cremet flødeskum.

Sådan gør du

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æg og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en firkantet tærteform med løs bund (ca. 20 x 30 cm). Tryk dejen godt op ad kanten.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Rabarberkompot
  • Skær rabarberne i mindre stykker ca. 1-2 cm. Kom rabarberne og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog.
  • Lad det koge ved svag varme i ca. 5 min. - til sukkeret er opløst.
  • Tag gryden af varmen og lad rabarberkompotten køle lidt af.
Marengs
  • Pisk æggehviderne til en stiv marengs - det tager ca. 4 min, tilsæt sukker og pisk yderligere i ca. 2 min.
  • Fordel først rabarberkompotten på tærtebunden og dernæst marengsen ovenpå. Bag rabarbertærten færdig midt i ovnen.
Forbagning
  • Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Kan man få for mange opskrifter med rabarber når det er sæson - nej, vel - her er endnu en...

Rabarbertærte
60+ min
Rabarbertærte
(186)
Velbekomme!
Tip

Tærten kan også bages i en stor rund tærteform (ca. 28 cm i diameter)

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10866 kJ / 2597 kcal

Næringsindhold pr. 100g

961 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 4,7 % 2,7 g
Kulhydrat: 50,5 % 28,6 g
Fedt: 44,8 % 11,6 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Tærtedej
Koldt smør
150 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Sukker
2 spsk
Sammenpisket æg
1
Rabarberkompot
Rensede rabarber
500 g
Sukker (ca. 85 g)
1 dl
Marengs
Æggehvider
2
Sukker (ca. 85 g)
1 dl