Rabarbertærte med marengs
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Smag på foråret med denne lækre rabarbertærte med marengs. Den ser virkelig flot ud med den røde rabarberkompot og den hvide marengs - og rabarbernes syrlige smag harmonerer godt med den søde marengs. Rabarbertærte med marengs smager fantastisk som den er - men den bliver ikke dårligere af at få selskab af en cremet flødeskum.
Ingredienser
Tærtedej
150 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1
Sammenpisket æg
|
Rabarberkompot
500 g
Rensede rabarber
|
|
---|---|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
Marengs
2
Æggehvider
|
|
---|---|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
Sådan gør du
Tærtedej
Rabarberkompot
Marengs
Tærten kan også bages i en stor rund tærteform (ca. 28 cm i diameter)
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10870 kJ / 2598 kcal
Næringsindhold pr. 100g
961 kJ / 230 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 4,7 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 50,5 % | 28,6 g |
Fedt: | 44,8 % | 11,6 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
