Chokoladecupcakes med smørcreme

Chokoladecupcakes med smørcreme

60+ min
Fryseegnet
De lækre cupcakes kendt fra reklamen fra Butterlane konditoriet i New York. Her går smag og udseende op i en højere enhed!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen.
  • Pisk sukker og smør ved højeste hastighed til det er hvidt og luftigt ca. 4 min. Tilsæt chokoladen og pisk ved mellem hastighed i ca. 2 min. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt det syrnede produkt og vanilje og pisk i yderligere ca. 2 min. Tilsæt melblandingen af 3 gange, først mel, så vand og til sidst resten af melet. Pisk ved svag hastighed i ca. 2 min. - til det er godt blandet sammen.
  • Fyld dejen i muffinsformene - ca. 2/3 fyldte. Bag dem midt i ovnen - vend evt. pladen efter halvdelen af tiden. Lad de små cupcakes køle helt af på en rist.
Vaniljecreme
  • Sæt en skål i vandbad - uden at den rører vandet. Pisk heri æggehvider og sukker sammen - til sukkeret er smeltet og temperaturen er ca. 70° - 5-8 min. Kom blandingen i en røreskål og pisk det i ca. 10 min. - eller til det bliver stift. Tilsæt citronsyre, vanilje og pisk i yderligere ca. 1 min. Skru ned og pisk ved mellem hastighed og tilsæt imens smør lidt af gangen. Pisk godt indimellem. Stil smørcremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Server de afkølede cupcakes med vaniljesmørcreme på toppen. Pynt med chokolade og hindbær.
Tip
  • Frysetørrede hindbær kan købes i specialbutikker eller bestilles på nettet. Alternativt kan du bruge friske hindbær.
Energiindhold for hele retten:

23395 kJ / 5592 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1568 kJ / 375 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 47,8 % 44,1 g
Fedt: 48,5 % 20,5 g
Mere inspiration

Lækre chokolademuffins - du kan ikke lade dem være!

Chokolademuffins
45 min
Chokolademuffins
(307)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
½ tsk Natron
½ tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
225 g Sukker (ca. 2½ dl)
125 g Blødt smør
75 g Smeltet og afkølet mørk chokolade (ca. 70% kakao)
2 Æg
2 tsk Vaniljesukker
125 g Fraiche
1 dl Vand
Vaniljecreme
3 Æggehvider
225 g Sukker
1 tsk Citronsyre
1 tsk Vaniljepasta
200 g Koldt smør i små tern
Pynt
Finthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
Frysetørrede hindbær