Chokoladecupcakes med smørcreme

3 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Chokoladecupcakes med smørcreme

De lækre cupcakes kendt fra reklamen fra Butterlane konditoriet i New York. Her går smag og udseende op i en højere enhed!

Ingredienser

200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
½ tsk Natron
½ tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
225 g Sukker (ca. 2½ dl)
125 g Blødt smør
75 g Smeltet og afkølet mørk chokolade
2 Æg
2 tsk Vaniljesukker
125 g Fraiche
1 dl Vand

Vaniljecreme

3 Æggehvider
225 g Sukker
1 tsk Citronsyre
1 tsk Vaniljepasta
200 g Koldt smør i små tern

Pynt

Finthakket mørk chokolade
Frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, natron, bagepulver og salt i en skål og bland det godt sammen.
  • Pisk sukker og smør ved højeste hastighed til det er hvidt og luftigt ca. 4 min.
  • Tilsæt chokoladen og pisk ved mellem hastighed i ca. 2 min.
  • Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Tilsæt det fraiche og vanilje og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Tilsæt melblandingen af 3 gange, først mel, så vand og til sidst resten af melet. Pisk ved svag hastighed i ca. 2 min. - til det er godt blandet sammen.
  • Fyld dejen i muffinsformene - ca. ⅔ fyldte.
  • Bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. vend evt. pladen efter halvdelen af tiden.
  • Lad de små cupcakes køle helt af på en rist.

Vaniljecreme

  • Sæt en skål i vandbad - uden at den rører vandet. Pisk heri æggehvider og sukker sammen - til sukkeret er smeltet og temperaturen er ca. 70° - 5-8 min.
  • Kom blandingen i en røreskål og pisk det i ca. 10 min. - eller til det bliver stift.
  • Tilsæt citronsyre, vanilje og pisk i yderligere ca. 1 min.
  • Skru ned og pisk ved mellem hastighed og tilsæt imens smør lidt af gangen. Pisk godt indimellem.
  • Stil smørcremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med stjernetylle.
  • Server de afkølede cupcakes med vaniljesmørcreme på toppen. Pynt med chokolade og hindbær.

Pynt med forskellige frysetørrede bær, friske bær, hakket chokolade, krymmel eller spiselige blomster.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

23395 kJ / 5592 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1568 kJ / 375 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 47,8 % 44,1 g
Fedt: 48,5 % 20,5 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladecupcakes-med-vaniljecreme/