Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

Prøv med is som topping på dine muffins. Det ser flot ud og smager fantastisk.

Ingredienser

Chokolademuffins

1 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
¾ dl Mælk
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
¾ tsk Bagepulver
100 g Smør
200 g Mørk chokolade
450 g Vaniljeflødeis

Pynt

Frysetørrede hindbær
Friske blåbær

Sådan gør du

Chokolademuffins

  • Pisk æg, sukker og vanijesukker sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk.
  • Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Smelt smør og 125 g af chokoladen - så det kun lige er smeltet.
  • Hak resten af chokoladen groft og vend det i dejen sammen med smørblandingen.
  • Fordel dejen i 8 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2 dl) - kom ca. ¾ dl dej i hvert hul.
  • Bag kagerne midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og lad dem blive helt kolde.
  • Stil imens isen i køleskabet i ca. ½ time. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den på toppen af de kolde muffins. Pynt med frysetørrede hindbær og blåbær. Server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3707937 kJ / 886219 kcal

Næringsindhold pr. 100g

823 kJ / 197 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 6,6 % 3,2 g
Kulhydrat: 51,9 % 25,1 g
Fedt: 41,5 % 9,2 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademuffins-med-is-og-frysetorrede-hindbar/