Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Prøv med is som topping på dine muffins. Det ser flot ud og smager fantastisk.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademuffins-med-is-og-frysetorrede-hindbar/

Sådan gør du

Chokolademuffins
  • Pisk æg, sukker og vanijesukker sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk.
  • Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen.
  • Smelt smør og 125 g af chokoladen - så det kun lige er smeltet.
  • Hak resten af chokoladen groft og vend det i dejen sammen med smørblandingen.
  • Fordel dejen i 8 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2 dl) - kom ca. ¾ dl dej i hvert hul.
  • Bag kagerne midt i ovnen ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og lad dem blive helt kolde.
  • Stil imens isen i køleskabet i ca. ½ time. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den på toppen af de kolde muffins. Pynt med frysetørrede hindbær og blåbær. Server straks.
Energiindhold for hele retten:

14883 kJ / 3557 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1374 kJ / 328 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 4,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 48,5 % 39,3 g
Fedt: 46,7 % 17,3 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Chokolademuffins
1 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 tsk Vaniljesukker
¾ dl Mælk
75 g Hvedemel (ca. 1¼ dl)
¾ tsk Bagepulver
100 g Smør
200 g Mørk chokolade
450 g Vaniljeflødeis
Pynt
Frysetørrede hindbær
Friske blåbær