Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær
60+ min

Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

Prøv med is som topping på dine muffins. Det ser flot ud og smager fantastisk.
Bedømmelse (54 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokolademuffins med is og frysetørrede hindbær

Prøv med is som topping på dine muffins. Det ser flot ud og smager fantastisk.

Antal portioner

Chokolademuffins

  • 1 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • ¾ dl mælk
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • ¾ tsk bagepulver
  • 100 g smør
  • 200 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 800 ml Arla® Øko flødeis, Vanilje (ca. 445 g)

Pynt

  • friske blåbær
  • frysetørrede bær, fx hindbær

Fremgangsmåde:

Chokolademuffins

Pisk æg, sukker og vanijekorn sammen i en skål til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mælk. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggeblandingen. Smelt smør og 125 g af chokoladen - så det kun lige er smeltet. Hak resten af chokoladen groft og vend det i dejen sammen med smørblandingen. Fordel dejen i 8 store muffinsforme - evt. silikoneforme (a ca. 2 dl) - kom ca. ¾ dl dej i hvert hul. Bag kagerne midt i ovnen. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - på en bagerist. Vend dem ud og lad dem blive helt kolde.

Stil imens isen i køleskabet i ca. ½ time. Tag isen ud af køleskabet og pisk den til softicekonsistens. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt den på toppen af de kolde muffins. Pynt med blåbær og frysetørrede hindbær og server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 4,6 g
Print