Jordbærmousse

Jordbærmousse

60+ min
Jordbærmousse med den klassiske kombination af søde jordbær og fløde. En lækker sommerdessert, der smager dejligt og som kræver kun fire ingredienser.

Sådan gør du

  • Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Rens jordbærrene og tag 75 g (ca. 6 stk) fra til pynt. Blend de resterende jordbær med flormelis til en ensartet puré. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt det i en skål over vandbad. Rør lidt jordbærpuré i den smeltede husblas og vend husblassen i den resterende jordbærepuré. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i jordbærpuréen. Fordel moussen i 6 glas (à ca. 2 dl) og stil dem tildækkede på køl i ca. 2 timer. Skær de resterende jordbær i skiver og pynt moussen inden servering.
Energiindhold for hele retten:

5791 kJ / 1384 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,5 % 1,5 g
Kulhydrat: 35,2 % 15,4 g
Fedt: 61,3 % 12,3 g
Mere inspiration

Har du dejlige modne jordbær tilovers? Så lav denne skønne jordbæris.

Jordbæris
60+ min
Jordbæris
(19)

Ingredienser

3 blade Husblas
450 g Jordbær
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
2½ dl Piskefløde