Jordbærmousse

Bedømmelse

(16 vurderinger)

60+ min

Jordbærmousse med den klassiske kombination af søde jordbær og fløde. En lækker sommerdessert, der smager dejligt og som kræver kun fire ingredienser.

Ingredienser

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Rens jordbærrene og tag 75 g (ca. 6 stk) fra til pynt. Blend de resterende jordbær med flormelis til en ensartet puré. Tag husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt det i en skål over vandbad. Rør lidt jordbærpuré i den smeltede husblas og vend husblassen i den resterende jordbærepuré. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i jordbærpuréen. Fordel moussen i 6 glas (à ca. 2 dl) og stil dem tildækkede på køl i ca. 2 timer. Skær de resterende jordbær i skiver og pynt moussen inden servering.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %

Print

Kilde: