Jordbærmousskagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde - og du kan eksperimentere med andre friske bær og marmelade, der passer til.
Lagkage til mange: Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.
24723 kJ / 5909 kcal
1204 kJ / 288 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,6 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 31,7 g |
Fedt: | 49,7 % | 16,2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
3
Æggehvider
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
75 g
Kartoffelmel (ca. 1 dl)
|
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
3
Æggeblommer
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
125 g
Mandelsplitter
|
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
250 g
Friske jordbær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1½ dl
Jordbærmarmelade
|
|
3½ dl
Piskefløde
|
|
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
150 g
Ren, rå marcipan
|
|
---|---|
1 dl
Jordbærmarmelade
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
Friske jordbær i halve
|
|
Citronmelisseblade
|