Jordbærmoussekage

Jordbærmoussekage

60+ min
En hyldest til de danske jordbær, for der er i hvert fald masser af jordbærsmag i denne dejlige jordbærmoussekage. Både friske jordbær på kagens top og i kagens indre. Dertil en dejlig jordbærmousse, der ligger mellem lagkagebundene og også pynter kagens top. På den måde får jordbærkagen både en sød og en frisk smag fra jordbær. De knasende mandler på siden komplementerer den bløde jordbærmousse super godt. En rigtig lækker og hjemmelavet jordbærmoussekage der vil klæde den danske sommerfest.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 150°.

Bunde
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min.
  • Bland de 2 slags mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i de stiftpiskede æggehvider sammen med æggeblommerne.
  • Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen.
  • Lad formen stå ca. 10 min. på en bagerist. Vend forsigtigt bunden ud og lad den køle helt af.
  • Flæk bunden i 3 lag, fx med en skarp kniv.
Mandelsplitter
  • Bring sukker, vand og mandelsplitter i kog i en pande. Kog ved kraftig varme og under omrøring i ca. 1½ min.
  • Skru ned til jævn varme og kog i yderligere ca. 1½ min., eller til mandlerne er tørre og smuldrende.
  • Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.
Jordbærmousse
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Del jordbærrene i kvarte og drys dem med sukker.
  • Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål. Pisk det til et let skum og vend appelsinskal i.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad.
  • Afkøl husblassen med appelsinsaft. Kom den afkølede husblas i flødeskummet under omrøring.
  • Vend jordbær med sukker i og stil blandingen i køleskabet til den begynder at tykne.
Sådan samler du jordbærmoussekagen
  • Læg kagen sammen i den rengjorte springform, således: Læg først en bund i formen.
  • Fordel ca. 3 spsk af de ristede mandler på bunden og dernæst halvdelen af jordbærfyldet.
  • Så endnu en bund, ca. 3 spsk mandler og resten af jordbærfyldet.
  • Slut med den sidste bund og stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.
Sådan pynter du jordbærmoussekagen
  • Fjern ringen af springformen - skær evt. først med en kniv langs kanten. Vend forsigtigt kagen ud på et fad, så bunden vender opad.
  • Rul marcipanen ud til en rund plade (ca. 22 cm i diameter) og læg den på kagen.
  • Bland marmelade og piskefløde sammen i en skål og pisk det til et let skum.
  • Smør lidt af skummet i et tyndt lag på kanten af kagen.
  • Pres forsigtigt de resterende mandelspitter fast i flødeskummet.
  • Kom resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt jordbærmoussekagen på toppen.
  • Slut med de halve jordbær og citronmelisseblade.

Jordbærmousskagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde - og du kan eksperimentere med andre friske bær og marmelade, der passer til.

Lagkage til mange: Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.

Energiindhold for hele retten:

25167 kJ / 6015 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1225 kJ / 293 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,5 % 3,9 g
Kulhydrat: 43,9 % 31,7 g
Fedt: 50,6 % 16,8 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Bunde
3 Æggehvider
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
75 g Kartoffelmel (ca. 1 dl)
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
1 tsk Bagepulver
3 Æggeblommer
Mandelsplitter
85 g Sukker (ca. 1 dl)
½ dl Vand
125 g Mandelsplitter
Jordbærmousse
3 blade Husblas
250 g Friske jordbær
1 spsk Sukker
1½ dl Jordbærmarmelade
3½ dl Piskefløde
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
Pynt
150 g Ren, rå marcipan
1 dl Jordbærmarmelade
2½ dl Piskefløde
Friske jordbær i halve
Citronmelisseblade