Jordbærmoussekage

Jordbærmoussekage

60+ min Dessert

En hyldest til de danske jordbær, for der er i hvert fald masser af jordbærsmag i denne dejlige jordbærmoussekage. Både friske jordbær på kagens top og i kagens indre. Dertil en dejlig jordbærmousse, der ligger mellem lagkagebundene og også pynter kagens top. På den måde får jordbærkagen både en sød og en frisk smag fra jordbær. De knasende mandler på siden komplementerer den bløde jordbærmousse super godt. En rigtig lækker og hjemmelavet jordbærmoussekage der vil klæde den danske sommerfest.

Velbekomme!
Tips

Jordbærmousskagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde - og du kan eksperimentere med andre friske bær og marmelade, der passer til.

Variation

Lagkage til mange: Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24916 kJ / 5955 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1213 kJ / 290 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 44,7 % 31,9 g
Fedt: 49,4 % 16,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser