En hyldest til de danske jordbær, for der er i hvert fald masser af jordbærsmag i denne dejlige jordbærmoussekage. Både friske jordbær på kagens top og i kagens indre. Dertil en dejlig jordbærmousse, der ligger mellem lagkagebundene og også pynter kagens top. På den måde får jordbærkagen både en sød og en frisk smag fra jordbær. De knasende mandler på siden komplementerer den bløde jordbærmousse super godt. En rigtig lækker og hjemmelavet jordbærmoussekage der vil klæde den danske sommerfest.
Jordbærmousskagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde - og du kan eksperimentere med andre friske bær og marmelade, der passer til.
Lagkage til mange: Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.
24916 kJ / 5955 kcal
1213 kJ / 290 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 5,9 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 31,9 g |
Fedt: | 49,4 % | 16,2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.