Jordbærmoussekage
)
En hyldest til de danske jordbær, for der er i hvert fald masser af jordbærsmag i denne dejlige jordbærmoussekage. Både friske jordbær på kagens top og i kagens indre. Dertil en dejlig jordbærmousse, der ligger mellem lagkagebundene og også pynter kagens top. På den måde får jordbærkagen både en sød og en frisk smag fra jordbær. De knasende mandler på siden komplementerer den bløde jordbærmousse super godt. En rigtig lækker og hjemmelavet jordbærmoussekage der vil klæde den danske sommerfest.
Ingredienser
Bunde
3
Æggehvider
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
75 g
Kartoffelmel (ca. 1 dl)
|
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
3
Æggeblommer
|
Mandelsplitter
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
125 g
Mandelsplitter
|
Jordbærmousse
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
250 g
Friske jordbær
|
|
1 spsk
Sukker
|
|
1½ dl
Jordbærmarmelade
|
|
3½ dl
Piskefløde
|
|
2 tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
Pynt
150 g
Ren, rå marcipan
|
|
---|---|
1 dl
Jordbærmarmelade
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
|
Friske jordbær i halve
|
|
Citronmelisseblade
|
Sådan gør du
Bunde
Mandelsplitter
Jordbærmousse
Sådan samler du jordbærmoussekagen
Sådan pynter du jordbærmoussekagen
Jordbærmousskagen kan dækkes med marcipan nogle timer i forvejen. Kagen kan laves med købte lagkagebunde - og du kan eksperimentere med andre friske bær og marmelade, der passer til.
Lagkage til mange: Tegn en firkant (ca. 20 x 30 cm) - på 3 stykker bagepapir. Fordel ca. 3 dl dej i hver firkant. Bag bundene en ad gangen, ca. 10 min. ved 175°. Læg kagen sammen med mandelsplitter og jordbærfyld. Brug 175 g marcipan til toppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24723 kJ / 5909 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1204 kJ / 288 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,6 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 44,7 % | 31,7 g |
Fedt: | 49,7 % | 16,2 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
