Hyldeblomstmousse
3 timer 45 min
•
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
•
Hyldeblomstmousse serveret med friske jordbær og limesukker. Hyldeblomstmoussen er let og luftig - en skøn sommerdessert. Pynt din hyldeblomstmousse med friske hyldeblomster, hvis de er i sæson.
Ingredienser
Hyldeblomstmousse
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
3
Æg (ca. 1½ dl)
|
|
50 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
1½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
2½ dl
Piskefløde
|
Limesukker
2 tsk
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
½ tsk
Limeskal (usprøjtet)
|
|
evt. 1
Hyldeblomstskærm
|
100 g
Friske jordbær i skiver
|
---|
Pynt
Små blomster fra en hyldeblomstskærme
|
---|
Sådan gør du
Hyldeblomstmousse
Limesukker
Du kan godt lave hyldeblomstmousserne dagen før, men limesukkeret skal først blandes sammen lige inden serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7093 kJ / 1695 kcal
Næringsindhold pr. 100g
931 kJ / 222 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 7,5 % | 4,1 g |
Kulhydrat: | 37,5 % | 20,5 g |
Fedt: | 55 % | 13,8 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.