Hyldeblomstmousse

3 timer 45 min
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse serveret med friske jordbær og limesukker. Hyldeblomstmoussen er let og luftig - en skøn sommerdessert. Pynt din hyldeblomstmousse med friske hyldeblomster, hvis de er i sæson.

Ingredienser

Hyldeblomstmousse

4 blade Husblas
3 Æg (ca. 1½ dl)
50 g Sukker (ca. ¾ dl)
2 spsk Friskpresset limesaft
1½ dl Koncentreret hyldeblomstsaft
2½ dl Piskefløde

Limesukker

2 tsk Sukker (ca. 1 dl)
½ tsk Limeskal (usprøjtet)
evt. 1 Hyldeblomstskærm
100 g Friske jordbær i skiver

Pynt

Små blomster fra en hyldeblomstskærme

Sådan gør du

Hyldeblomstmousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Varm limesaften op i en lille gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i limesaften. Hæld hyldeblomstsaft i husblasblandingen og rør den i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.
  • Fordel hyldeblomstmoussen i 6 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i 2-3 timer eller længere.

Limesukker

  • Bland sukker og limeskal godt sammen - gnid det sammen med fingrene.
  • Bland evt. limesukkeret med små blomster fra hyldeblomstskærmen (hvis det er sæson for dem).
  • Fordel jordbærskiverne på mousserne og drys med limesukker. Pynt evt. med hyldeblomster og server.

Du kan godt lave hyldeblomstmousserne dagen før, men limesukkeret skal først blandes sammen lige inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7093 kJ / 1695 kcal

Næringsindhold pr. 100g

931 kJ / 222 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 7,5 % 4,1 g
Kulhydrat: 37,5 % 20,5 g
Fedt: 55 % 13,8 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/hyldeblomstmousse/