Undgå at presse hyldeblomstmassen når den sigtes, da bitterstofferne fra citronen så presses med ud i den færdige saft.
Hyldeblomstsaft kan stivnes med husblas og bruges som et smagsfuldt "låg" på både fromager, panna cotta og cheesecakes. Brug også gerne nogle af de nyplukkede friske blomster i geléen.
Opbevar din hyldeblomstsaft i fryseren, så holder den længere. Du kan evt. fryse saften ned i isterningbakker eller poser. Du kan også fryse hyldeblomstsaften i forme til ispinde - så har du en dejlig sodavandsis.
25484 kJ / 6091 kcal
715 kJ / 171 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 0 % | 0 g |
Kulhydrat: | 99,9 % | 42 g |
Fedt: | 0,1 % | 0 g |
2 liter
Vand
|
|
---|---|
1½ kg
Sukker
|
|
50
Hyldeblomstskærme
|
|
4
Citroner (usprøjtede)
|
|
4 tsk
Citronsyre
|