Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

30 min
Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et ægte sommerhit, der smager skønt og ser fantastisk ud. Her får du opskriften på en dejlig saft for store og for små. Det er nemt at plukke hyldeblomsterne og enkelt og sjovt at lave sin egen hyldedrik. Prøv også at servere saften i en boblende variation med eller uden alkohol.
https://www.arla.dk/opskrifter/hyldeblomstsaft/

Sådan gør du

Hyldeblomstsaft
  • Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og kog til sukkeret er opløst.
  • Klip blomsterne fra stilken, og skær citronerne i skiver.
  • Læg det hele i en beholder, drys med citronsyre og hæld den kogende sukkerlage over, så det dækker.
  • Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
  • Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker.
  • Opbevar den færdige saft på køl. Bland 1 del saft med 4 dele koldt vand ved serveringen.

Undgå at presse hyldeblomstmassen når den sigtes, da bitterstofferne fra citronen så presses med ud i den færdige saft.

Hyldeblomstsaft kan stivnes med husblas og bruges som et smagsfuldt "låg" på både fromager, panna cotta og cheesecakes. Brug også gerne nogle af de nyplukkede friske blomster i geléen.

Opbevar din hyldeblomstsaft i fryseren, så holder den længere. Du kan evt. fryse saften ned i isterningbakker eller poser. Du kan også fryse hyldeblomstsaften i forme til ispinde - så har du en dejlig sodavandsis.

Energiindhold for hele retten:

25484 kJ / 6091 kcal

Næringsindhold pr. 100g

715 kJ / 171 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 0 % 0 g
Kulhydrat: 99,9 % 42 g
Fedt: 0,1 % 0 g

Ingredienser

Hyldeblomstsaft
2 liter Vand
1½ kg Sukker
50 Hyldeblomstskærme
4 Citroner (usprøjtede)
4 tsk Citronsyre