Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

30 min

Er der noget der emmer af dansk sommer som hyldeblomstsaft? Og så er det heldigvis nemt og hurtigt at lave sin egen hjemmelavede hyldeblomstsaft.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

3 liter - blandes 1 til 4

Antal portioner

Hyldeblomstsaft

  • 2 liter vand
  • 1½ kg sukker
  • 50 hyldeblomstskærme
  • 4 citroner (usprøjtede)
  • 4 tsk citronsyre

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Hyldeblomstsaft

  1. Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde og kog til sukkeret er opløst.
  2. Klip blomsterne fra stilken, og skær citronerne i skiver.
  3. Læg det hele i en beholder, drys med citronsyre og hæld den kogende sukkerlage over, så det dækker.
  4. Lad hyldeblomstsaften trække tildækket i køleskabet i 3 dage.
  5. Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker.

Opbevar den færdige saft på køl. Bland 1 del saft med 4 dele koldt vand ved serveringen.

Tilberedningstip

Undgå at presse hyldeblomstmassen når den sigtes, da bitterstofferne fra citronen så presses med ud i den færdige saft.

Frysetips

Opbevar din hyldeblomstsaft i fryseren, så holder den længere.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25560 kJ / 6109 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,6 g
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 99,9 %
  • Fedt: 0,1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag