Når hyldeblomsterne blomstrer er det tid til hyldeblomstsaft. Det er heldigvis nemt at plukke hyldeblomsterne og både enkelt og sjovt at lave sin egen hyldeblomstsaft. Både små og store har glæde af den hjemmelavede hyldeblomstsaft, som både smager skønt og ser fantastisk ud. Når du har hjemmelavet saft er det nemt at byde på hyldesaft og hyldedrik - gerne en boblende variation med eller uden alkohol.
Undgå at presse hyldeblomstmassen når den sigtes, da bitterstofferne fra citronen så presses med ud i den færdige saft.
Opbevar din hyldeblomstsaft i fryseren, så holder den længere. Du kan evt. fryse saften ned i isterningbakker eller poser.
at det brugte hyldeblomstkvas kan blendes og bruges i en kage?
25560 kJ / 6109 kcal
717 kJ / 171 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 0 % | 0 g |
Kulhydrat: | 99,9 % | 42,1 g |
Fedt: | 0,1 % | 0 g |