Hyldeblomstsaft
&format=webp)
Hjemmelavet hyldeblomstsaft er et ægte sommerhit, der smager skønt og ser fantastisk ud. Her får du opskriften på en dejlig saft for store og for små. Det er nemt at plukke hyldeblomsterne og enkelt og sjovt at lave sin egen hyldedrik. Prøv også at servere saften i en boblende variation med eller uden alkohol.
Ingredienser
Hyldeblomstsaft
2 liter
Vand
|
|
---|---|
1½ kg
Sukker
|
|
50
Hyldeblomstskærme
|
|
4
Citroner (usprøjtede)
|
|
4 tsk
Citronsyre
|
Sådan gør du
Hyldeblomstsaft
Undgå at presse hyldeblomstmassen når den sigtes, da bitterstofferne fra citronen så presses med ud i den færdige saft.
Hyldeblomstsaft kan stivnes med husblas og bruges som et smagsfuldt "låg" på både fromager, panna cotta og cheesecakes. Brug også gerne nogle af de nyplukkede friske blomster i geléen.
Opbevar din hyldeblomstsaft i fryseren, så holder den længere. Du kan evt. fryse saften ned i isterningbakker eller poser. Du kan også fryse hyldeblomstsaften i forme til ispinde - så har du en dejlig sodavandsis.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
25486 kJ / 6091 kcal
Næringsindhold pr. 100g
715 kJ / 171 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 0 % | 0 g |
Kulhydrat: | 99,9 % | 42 g |
Fedt: | 0,1 % | 0 g |
