Profiteroles

Profiteroles

60+ min
Fryseegnet
Profiteroles er små fyldte vandbakkelser. I vores opskrift er det profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce, men det kunne også være med flødeskum eller vaniljecreme og klassisk glasur. Når først vandbakkelserne er bagte, er det nemt at anrette et fad med lækre profiteroles til kaffen eller som dessert. Vandbakkelserne kan forberedes i god tid og fryses ubagte.

Sådan gør du

Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde.
  • Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 min., så den "ristes af".
  • Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
  • Pisk kraftigt, lidt efter lidt, æggene i dejen, indtil den er blank og kan formes til toppe.
  • Sæt dejen i 16 små toppe på en plade med bagepapir.
  • Bag vandbakkelserne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn. Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen og tjekker før de 20 min. er gået - så kan vandbakkelserne falde sammen.
  • Lad dem køle af på en bagerist.
Chokoladesauce
  • Varm fløden op til kogepunktet ved jævn varme og del chokoladen i mindre stykker.
  • Tilsæt chokolade og smør og træk gryden af varmen. Rør til en glat chokoladesauce.
Servering
  • Flæk vandbakkelserne og kom is eller flødeskum på bunden.
  • Læg toppen på og hæld 1 tsk chokoladesauce ud over hver profiterole. Server straks.

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Du kan også vælge at lave større profiteroles, fx hvis de skal serveres til dessert. Hvis den samme mængde dej laves til 8 toppe, er bagetiden ca. 30 min.

Energiindhold for hele retten:

10979 kJ / 2624 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1012 kJ / 242 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 7,3 % 4,4 g
Kulhydrat: 31,2 % 18,6 g
Fedt: 61,5 % 16,8 g
Mere inspiration

Har du fået smag for små søde vandbakkelses-kager, kan du også prøve disse éclairs.

Mini éclairs
60+ min
Mini éclairs
(25)

Ingredienser

Vandbakkelser
2 dl Vand
100 g Smør
100 g Hvedemel
180 g Sammenpiskede æg (ca. 3 stk)
Chokoladesauce - ca. 1 dl
50 g Mørk chokolade
¾ dl Piskefløde
1 tsk Smør
¾ liter Vaniljeflødeis eller 4 dl piskefløde - pisket til skum