Profiteroles
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Profiteroles er små fyldte vandbakkelser. I vores opskrift er det profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce, men det kunne også være med flødeskum eller vaniljecreme og klassisk glasur. Når først vandbakkelserne er bagte, er det nemt at anrette et fad med lækre profiteroles til kaffen eller som dessert. Vandbakkelserne kan forberedes i god tid og fryses ubagte.
Ingredienser
Vandbakkelser
2 dl
Vand
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
180 g
Sammenpiskede æg (ca. 3 stk)
|
Chokoladesauce - ca. 1 dl
50 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
¾ dl
Piskefløde
|
|
1 tsk
Smør
|
¾ liter
Vaniljeflødeis eller 4 dl piskefløde - pisket til skum
|
---|
Sådan gør du
Vandbakkelser
Chokoladesauce
Servering
Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Du kan også vælge at lave større profiteroles, fx hvis de skal serveres til dessert. Hvis den samme mængde dej laves til 8 toppe, er bagetiden ca. 30 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10924 kJ / 2611 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1007 kJ / 241 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 7,4 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 31,4 % | 18,6 g |
Fedt: | 61,2 % | 16,7 g |