Mini éclairs

Mini éclairs

60+ min
Fryseegnet
Små mini éclairs med citroncreme er lækre og plejer gerne at blive revet af fadet. De små kager smager fantastiske - og så kan de laves helt færdige i god tid og fryses.

Sådan gør du

Dej
  • Kog vand og smør op i en gryde. Tilsæt salt og mel. Rør grundigt med en grydeske, til dejen slipper gryden. Skru ned ti helt svag varme. Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt mellem hver. Fordel dejen på 2 plader med bagepapir (ca. 1 spsk dej pr. vandbakkelse). Brug en sprøjtepose med tylle eller 2 teskeer dyppet i koldt vand. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Husk, at man ikke må åbne ovndøren under bagningen. Lad de små kager køle af på en bagerist.
Citroncreme
  • Rør flødeosten med 1 dl af fløden, vaniljekorn, citronskal og sukker. Pisk resten af fløden til et let skum og vend det forsigtigt i flødeosteblandingen. Klip vandbakkelserne op i siden og sprøjt citroncremen heri eller fyld den i med en teske. Pynt kagerne lige inden servering.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Frysetip

Citronéclairs med creme kan fryses. Tag dem ud af fryseren og lad dem tø op i køleskabet - ca. 3 timer. De skal ikke varmes. Pynt dem lige inden servering.

Variation

Citroncremen kan erstattes af en romcreme: Rør 175 g kvark sammen med 3 spsk flormelis, 25 g hasselnøddeflager og 1 spsk rom. Pisk 1 dl piskefløde til skum og vend det i kvarkblandingen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12792 kJ / 3057 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1010 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 6,8 % 4,1 g
Kulhydrat: 26,6 % 15,8 g
Fedt: 66,6 % 18,2 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Dej
Vand
3 dl
Smør
75 g
Fint salt
¼ tsk
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Store æg
3
Citroncreme
300 g
2 dl
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk
Flormelis (ca. 1½ dl)
75 g
Pynt
Sigtet flormelis