Æbletærte med kanel

Æbletærte med kanel

60+ min
Æbletærte med kanel er den ideelle opskrift, hvis du har overskydende æbler, og skal bruge en nem og lækker dessert. Se den lækre opskrift med kanel her.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn

Bagning:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn

Tærtedej
  • Bland mel og salt. Skær smøret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml hurtigt dejen med vand.
  • Smør en tærteform (ca. 24 cm i diameter) med smør, og tryk ca. ⅔ af dejen tyndt ud i bunden og op ad kanten. Prik bunden med en gaffel og stil tærtebunden i køleskabet i ca. 15 min. sammen med resten af dejen.
  • Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Fyld
  • Bland æbleternene med sukker og kanel. Kom æblerne i den forbagte tærtebund.
  • Rul resten af dejen ud på et meldrysset bord og skær den i lange strimler. Læg dem over fyldet som et gitterværk.
  • Pensl dejen med æg og bag tærten midt i ovnen.
  • Server tærten lun med cremefraiche til.

Lav tærten ekstra festlig ved at flette nogle af strimlerne. Du kan også rulle et låg ud til tærten, husk blot at lave lufthuller, så dampen kan komme ud under bagning. Hvis du vil være ekstra kreativ og fx flette alle strimler, så lav lidt ekstra dej.

Energiindhold for hele retten:

11317 kJ / 2705 kcal

Næringsindhold pr. 100g

893 kJ / 213 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,1 % 2,7 g
Kulhydrat: 46,2 % 24,2 g
Fedt: 48,7 % 11,8 g
Mere inspiration

Klassisk æbletærte - lækker og nemt at lave.

Æbletærte
1 time
Æbletærte
(233)

Ingredienser

Tærtedej
225 g Hvedemel
¼ tsk Fint salt
125 g Koldt smør
½ dl Vand
Fyld
5 Syrlige æbler i tern (ca. 475 g)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 tsk Stødt kanel
1 Sammenpisket æg
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche