Æbletærte med kanel

Æbletærte med kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

En flot og klassisk æbletærte krydret med kanel. Hvis du har overskydene æbler, er dette en god og lækker måde at få dem brugt på.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

6-8 personer

Antal portioner

Tærtedej

  • 225 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 125 g koldt smør
  • ½ dl vand

Fyld

  • 5 syrlige æbler i tern (ca. 475 g)
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 tsk stødt kanel
  • 10 g smør
  • 1 sammenpisket æg

Tilbehør

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

  1. Bland mel og salt.
  2. Skær smøret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  3. Saml hurtigt dejen med vand.
  4. Læg dejen koldt i ca. 30 min.

Fyld

  1. Bland æbleternene med sukker og kanel.
  2. Smør en tærteform (ca. 24 cm i diameter) med smør, og tryk godt halvdelen af dejen tyndt ud og op ad kanten.
  3. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen.
  4. Kom æblerne i den forbagte tærtebund.
  5. Skær resten af dejen i lange strimler og læg dem over fyldet som et gitterværk.
  6. Pensl dejen med æg og bag tærten midt i ovnen.
  7. Server med cremefraiche til.

Forbagning

  1. ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagning

  1. ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Lav tærten ekstra festlig ved at flette nogle af strimlerne. Du kan også rulle et låg ud til tærten, husk blot at lave lufthuller, så dampen kan komme ud under bagning.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11625 kJ / 2778 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 5,6 %
  • Kulhydrat: 44,2 %
  • Fedt: 50,2 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag