Æbletærte med kanel

Æbletærte med kanel

60+ min
Klassisk æbletærte krydret med kanel. Hvis du har overskydende æbler, er æbletærte en god og lækker måde at få dem brugt på. Denne æbletærte med kanel er nem at lave og smager helt fantastisk.

Sådan gør du

Tærtedej
  • Bland mel og salt. Skær smøret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml hurtigt dejen med vand.
  • Smør en tærteform (ca. 24 cm i diameter) med smør, og tryk ca. ⅔ af dejen tyndt ud i bunden og op ad kanten. Prik bunden med en gaffel og stil tærtebunden i køleskabet i ca. 15 min. sammen med resten af dejen.
  • Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Fyld
  • Bland æbleternene med sukker og kanel. Kom æblerne i den forbagte tærtebund.
  • Rul resten af dejen ud på et meldrysset bord og skær den i lange strimler. Læg dem over fyldet som et gitterværk.
  • Pensl dejen med æg og bag tærten midt i ovnen.
  • Server tærten lun med cremefraiche til.
Forbagning
  • Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn
Bagning
  • Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn
Velbekomme!
Tips

Lav tærten ekstra festlig ved at flette nogle af strimlerne. Du kan også rulle et låg ud til tærten, husk blot at lave lufthuller, så dampen kan komme ud under bagning. Hvis du vil være ekstra kreativ og fx flette alle strimler, så lav lidt ekstra dej.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11171 kJ / 2670 kcal

Næringsindhold pr. 100g

881 kJ / 211 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 5,6 % 2,9 g
Kulhydrat: 44,2 % 22,9 g
Fedt: 50,2 % 11,9 g

Ingredienser

Tærtedej
Hvedemel
225 g
Fint salt
¼ tsk
Koldt smør
125 g
Vand
½ dl
Fyld
Syrlige æbler i tern (ca. 475 g)
5
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Stødt kanel
2 tsk
Sammenpisket æg
1