Bagt æblekage
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Nem bagt æblekage med mørdejslåg og karameliserede syrlige æbler. Denne opskrift på bagt æblekage minder om en tarte tatin men med mindre sukker og med mørdej som låg. Æblekagen kan forberedes i god tid ved, at du kan lave mørdejen, rulle den ud og komme den på køl. Server bagt æblekage, når efteråret byder på sæsonens bedste syrlige æbler.
Ingredienser
Mørdej
150 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2 spsk
Flormelis
|
|
1
Æggeblomme (ca. 1 spsk)
|
Karameliserede æbler
1 kg
Syrlige æbler, fx elstar
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
75 g
Smør
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
½ liter
Creme fraiche eller ¼ liter piskefløde - pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Mørdej
Karameliserede æbler
Lav mørdejen og rul den afkølede dej ud til et låg. Og opbevar den herefter på køl til kagen skal bages.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16707 kJ / 3993 kcal
Næringsindhold pr. 100g
821 kJ / 196 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 3,4 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 37,5 % | 18,1 g |
Fedt: | 59,1 % | 13,1 g |
