Bagt æblekage

Bagt æblekage

60+ min
Nem bagt æblekage med mørdejslåg og karameliserede syrlige æbler. Æblekagen minder om en tarte tatin men med mindre sukker og med mørdej som låg. Invitér til bagt æblekage når haven bugner af nedfaldsfrugter - og imponér dine gæster med varm æblekage. Æblekagen kan forberedes i god tid ved, at du kan lave mørdejen, rulle den ud og komme den på køl. Server varm æblekage når efteråret byder på sæsonens bedste syrlige æbler.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Mørdej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Karameliserede æbler
  • Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblerne i tykke både.
  • Smelt sukkeret i en pande ved svag varme. Rør ikke i sukkeret, før det er smeltet og lysebrunt. Tilsæt smør og rør det sammen med sukkeret.
  • Vend æblestykkerne i karamellen til de er gyldne, og læg dem derefter i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Hæld karamellen over æblerne og lad dem køle af.
  • Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter), og læg dejpladen over æblebådene. Skær overskydende dej fra og stik den evt. ud som ekstra pynt.
  • Bag tærten midt i ovnen.
  • Drys den lune æblekage med flormelis og server med iskold cremefraiche eller flødeskum.
Forbered i god tid

Lav mørdejen og rul den afkølede dej ud til et låg. Og opbevar den herefter på køl til kagen skal bages.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16709 kJ / 3994 kcal

Næringsindhold pr. 100g

821 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,4 % 1,6 g
Kulhydrat: 37,5 % 18,1 g
Fedt: 59,1 % 13,1 g
Mere inspiration

Har du fået lyst til en klassisk tarte tatin?

Tarte tatin
45 min
Tarte tatin
(5)

Ingredienser

Mørdej
Koldt smør
150 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Flormelis
2 spsk
Æggeblomme (ca. 1 spsk)
1
Karameliserede æbler
Syrlige æbler, fx elstar
1 kg
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Smør
75 g
Pynt
Flormelis
Tilbehør
Creme fraiche eller ¼ liter piskefløde - pisket til flødeskum
½ liter