Bagt æblekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(36 vurderinger)

60+ min

Lækker bagt æblekage. Så er det med at få inviteret gæster til havens nedfaldsfrugter - de vil elske at få serveret en varm æblekage.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 150 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme (ca. 1 spsk)

Fyld

  • 1 kg syrlige æbler, fx elstar
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 75 g smør

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet, til blandingen ligner revet ost. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Fyld

Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblerne i tykke både. Smelt sukkeret i en pande ved svag varme. Rør ikke i sukkeret, før det er smeltet og lysebrunt. Tilsæt smør og rør det sammen med sukkeret. Vend æblestykkerne i karamellen til de er gyldne, og læg dem derefter i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter). Hæld karamellen over æblerne og lad dem køle af. Rul dejen ud til en rund plade (ca. 26 cm i diameter), og læg den som et låg over fyldet. Skær overskydende dej fra og anvend den til pynt. Bag tærten midt i ovnen.

Server den lun, pyntet med sigtet flormelis.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 15290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Sød hvidvin på chenin blanc-druen, fx. en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til æbler