Sød kartoffelmos med sprød top

1 time
Sød kartoffelmos med sprød top

En cremet og syrnet sød kartoffelmos, toppet med knasende quinoa, kartoffelskræl og finthakket purløg. Cremefraiche i kombination med sød kartoffel, smager fantastisk. Server den søde kartoffelmos med sprød top som tilbehør.

Ingredienser

1 Sød kartoffel (ca. 750 g)
½ spsk Rød quinoa
¼ tsk Groft salt
1½ dl Creme fraiche
½ tsk Groft salt
½ dl Fintklippet purløg

Sådan gør du

  • Vask og skræl den søde kartoffel. Fordel skrællerne, quinoa og salt på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen i ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn.
  • Skær kartoflen i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre uden låg. Tag gryden af varmen og mos kartoflerne med fx en kartoffelstøder. Stil gryden tilbage på varmen, rør cremefraiche og salt i. Varm hurtigt kartoffelmosen igennem ved jævn varme.
  • Server den søde kartoffelmos med letknuste kartoffelskræller, quinoa og purløg på toppen.

Mosen kan serveres til stegt flæsk, skinke, hamburgerryg og kålpølser med fx ristet rugbrød til.

https://www.arla.dk/opskrifter/sod-kartoffelmos-med-sprod-top/