Sød kartoffelmos med sprød top

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

En cremet og syrnet sød kartoffelmos, toppet med knasende quinoa, kartoffelskræl og finthakket purløg. Flødefraiche i kombination med sød kartoffel, smager fantastisk. Server den søde kartoffelmos med sprød top som tilbehør.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 sød kartoffel (ca. 750 g)
  • ½ spsk rød quinoa
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ dl fintklippet purløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vask og skræl kartoflen. Fordel skrællerne, quinoa og salt på en plade med bagepapir og bag det midt i ovnen.

Skær kartoflen i mindre stykker og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre uden låg. Tag gryden af varmen og mos kartoflerne med fx en kartoffelstøder. Stil gryden tilbage på varmen, rør flødefraiche og salt i. Varm det ved jævn varme i ca. 2 min.

Server den søde kartoffelmos med letknuste kartoffelskræller, quinoa og purløg på toppen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn.

Serveringsforslag

Mosen kan serveres til stegt flæsk, skinke, hamburgerryg og kålpølser med fx ristet rugbrød til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag