Gylden kartoffelmos og grillede mørbradbøffer

Gylden kartoffelmos og grillede mørbradbøffer

45 min
Cremefraiche og den smukke skovsyre giver frisk syrlighed til den gyldne kartoffelmos, der består af både søde og almindelige kartofler.

Sådan gør du

  • Bring de 2 slags kartofler og vand i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min., eller til de er godt møre. Tag 2 dl kogevand fra. Hæld resten af vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og mos dem. Vend de 2 dl kogevand og 1 dl cremefraiche i mosen. Tilsæt salt, vend godt rundt og smag til. Kom, ved serveringen, den gyldne kartoffelmos i en skål og pynt med resten af cremefraichen og friskkværnet peber.
Grillede mørbradbøffer
  • Lad en grillpande blive godt varm. Tryk mørbradbøfferne lidt flade og grill dem ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Læg de grillede mørbradbøffer i et fad, drys med salt og hold dem varme.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 8 min., eller til de er gyldne og tørre. Tilsæt nødder og salt og vend godt rundt.
  • Anret de stegte champignoner og nødder på mørbradbøfferne og drys med persille og skovsyre. Server sammen med den gyldne kartoffelmos.
Tip

Du kan skifte skovsyren ud med fintrevet lime- eller citronskal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7954 kJ / 1901 kcal

Næringsindhold pr. 100g

241 kJ / 58 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 25,9 % 3,7 g
Kulhydrat: 47,7 % 6,8 g
Fedt: 26,4 % 1,7 g

Ingredienser

Gylden kartoffelmos
Skrællede melede kartofler i grove tern
700 g
Skrællede søde kartofler i grove tern
500 g
Vand
1 liter
Creme fraiche
1½ dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Grillede mørbradbøffer
Afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 400 g)
1
Groft salt
¼ tsk
Smør
10 g
Rensede, hele champignoner
450 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
25 g
Groft salt
½ tsk
Strimlede blade af bredbladet persille
2 dl
Blade af skovsyre
1 dl