Gylden kartoffelmos og grillede mørbradbøffer
45 min
•
Cremefraiche og den smukke skovsyre giver frisk syrlighed til den gyldne kartoffelmos, der består af både søde og almindelige kartofler.
Ingredienser
Gylden kartoffelmos
700 g
Skrællede melede kartofler i grove tern
|
|
---|---|
500 g
Skrællede søde kartofler i grove tern
|
|
1 liter
Vand
|
|
1½ dl
Creme fraiche
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede mørbradbøffer
1
Afpudset svinemørbrad i 2 cm skiver (ca. 400 g)
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
10 g
Smør
|
|
---|---|
450 g
Rensede, hele champignoner
|
|
25 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
½ tsk
Groft salt
|
2 dl
Strimlede blade af bredbladet persille
|
|
---|---|
1 dl
Blade af skovsyre
|
Sådan gør du
Grillede mørbradbøffer
Du kan skifte skovsyren ud med fintrevet lime- eller citronskal.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7954 kJ / 1901 kcal
Næringsindhold pr. 100g
241 kJ / 58 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 25,9 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 47,7 % | 6,8 g |
Fedt: | 26,4 % | 1,7 g |