Ostegratinerede mørbradbøffer med grønt

Ostegratinerede mørbradbøffer med grønt

30 min
De saftige skiver af svinemørbrad bliver ekstra lækre med en top af gylden gratineret ostesauce. Svinemørbrad er et fint stykke kød, som er rimelig i pris. Så du kan servere de ostegratinerede mørbradbøffer med grønt på en helt almindelig hverdag. Men også, hvis det skal være lidt ekstrordinært, til gæster kan du servere ostegratinerede mørbradbøffer med grønt. Hvis du serverer en forret og en dessert, bliver det en hel festmiddag.

Sådan gør du

Ostegratinerede mørbradbøffer
  • Skær mørbraden i 8 tykke skiver og tryk dem lidt flade.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun mørbradskiverne ca. ½ min. på hver side.
  • Læg kødet i et ovnfast fad, drys med salt og peber og hæld saucen over.
  • Gratiner mørbradskiverne midt i ovnen.
Grønt
  • Kom imens kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
  • Tilsæt de hvide asparges og kog i yderligere ca. 5 min.
  • Skru op til kraftig varme og tilsæt grønne asparges og slikærter. Bring atter grøntsagerne i kog - det tager ca. 3 min.
  • Hæld vandet fra, damp grøntsagerne tørre og vend dem med smør.
  • Server grøntsagerne sammen med de gratinerede mørbradbøffer.
Gratinering
  • Ca. 15 min. ved 225°.
Mere inspiration

Du kan tilberede din egen hjemmelavede let mornaysauce.

Let mornaysauce
15 min
Let mornaysauce
(69)
Velbekomme!
Tip

Opskriften kan også laves med Arla Karolines Køkken® mild ost Pastasauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7790 kJ / 1862 kcal

Næringsindhold pr. 100g

338 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 28 % 5,6 g
Kulhydrat: 44,7 % 8,9 g
Fedt: 27,3 % 2,5 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Ostegratinerede mørbradbøffer
Afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
1
Smør
20 g
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
¼ liter
Grønt
Skrubbede små kartofler
1 kg
Vand
1½ liter
Groft salt
2 tsk
Skrællede hvide asparges
250 g
Rensede grønne asparges
250 g
Flækkede slikærter
100 g
Smør
20 g
Pynt
Friske krydderurter, fx kørvel