Ostegratinerede mørbradbøffer med grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

30 min

De saftige skiver af svinemørbrad bliver ekstra lækre med en top af gylden gratineret ostesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 1½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g skrællede hvide asparges
  • 250 g rensede grønne asparges
  • 100 g flækkede slikærter
  • 25 g smør

Pynt

  • fintstrimlede, blancherede slikært

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær mørbraden i 8 tykke skiver og tryk dem lidt flade. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun mørbradskiverne ca. ½ min. på hver side. Læg kødet i et ovnfast fad, drys med salt og peber og hæld saucen over. Gratiner mørbradskiverne midt i ovnen.

Kom imens kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt de hvide asparges og kog i yderligere ca. 5 min. Skru op til kraftig varme og tilsæt grønne asparges og slikærter. Bring atter grøntsagerne i kog - det tager ca. 3 min. Hæld vandet fra, damp grøntsagerne tørre og vend dem med smør.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: