Ostegratinerede mørbradbøffer med grønt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

30 min

De saftige skiver af svinemørbrad bliver ekstra lækre med en top af gylden gratineret ostesauce.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 1½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 250 g skrællede hvide asparges
  • 250 g rensede grønne asparges
  • 100 g flækkede slikærter
  • 25 g smør

Pynt

  • fintstrimlede, blancherede slikært

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær mørbraden i 8 tykke skiver og tryk dem lidt flade. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun mørbradskiverne ca. ½ min. på hver side. Læg kødet i et ovnfast fad, drys med salt og peber og hæld saucen over. Gratiner mørbradskiverne midt i ovnen.

Kom imens kartoflerne i en stor gryde med kogende vand tilsat salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tilsæt de hvide asparges og kog i yderligere ca. 5 min. Skru op til kraftig varme og tilsæt grønne asparges og slikærter. Bring atter grøntsagerne i kog - det tager ca. 3 min. Hæld vandet fra, damp grøntsagerne tørre og vend dem med smør.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225°.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: