Hjortebøffer og kartoffelmos

Hjortebøffer og kartoffelmos

60+ min
Kartoffelmos i skjul kan du også servere som aftensmad på en hverdag sammen med en fyldig salat. Og hvis du laver dem mindre end her, kan du servere dem som snack eller tapas ret.

Sådan gør du

Gratinering:

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Efterårssalat
  • Bland alle ingredienserne og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til og hæld lagen fra salaten ved serveringen.
Kartoffelmos i skjul
  • Bring vand og kartofler i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min.,til de er godt møre. Gem ca. 2 dl kogevand og hæld vandet fra. Mos kartoflerne med smør, kogevand, timian og salt. Læg 18-20 bunker (a ca. ¾ dl) kartoffelmos på 2 plader med bagepapir. Del hver skive skinke i 2 og læg dem over kartoffelmosen. Gratiner øverst og nederst i ovnen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side. Drys med halvdelen af saltet og peber, tag bøfferne op og hold dem varme. Ryst fløden godt, kom den og skyen fra kødet i panden og bring det i kog. Tag panden af varme og rør resten af saltet og saucejævner i. Kog saucen i ca. 1 min. og smag til.
Tip
  • Du kan lave salat og kartofler (inden gratinering) dagen før.
Energiindhold for hele retten:

19864 kJ / 4748 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 8,8 % 2,2 g
Kulhydrat: 51,1 % 13 g
Fedt: 40,1 % 4,7 g

Ingredienser

Efterårssalat
3 dl Vand
2 dl Hvid balsamicoeddike
175 g Sukker (ca. 2 dl)
½ tsk Groft salt
8 stilke Bladselleri i tynde skiver
200 g Tørrede tranebær
150 g Rosiner
100 g Macademianødder
Kartoffelmos i skjul
1 liter Vand
1½ kg Skrællede melede kartofler i grove stykker
50 g Smør
3 spsk Finthakket frisk timian
2 tsk Groft salt
10 Tynde skiver parmaskinke
50 g Smør
6 Bøffer af kronhjortemørbrader
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Madlavningsfløde
2 tsk Saucejævner