Hjortebøffer og kartoffelmos i skjul
60+ min

Hjortebøffer og kartoffelmos i skjul

Kartoffelmos i skjul kan du også servere som aftensmad på en hverdag sammen med en fyldig salat. Og hvis du laver dem mindre end her, kan du servere dem som snack eller tapas ret.
Bedømmelse (42 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjortebøffer og kartoffelmos i skjul

Kartoffelmos i skjul kan du også servere som aftensmad på en hverdag sammen med en fyldig salat. Og hvis du laver dem mindre end her, kan du servere dem som snack eller tapas ret.

Antal portioner

Efterårssalat

  • 3 dl vand
  • 2 dl hvid balsamicoeddike
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 8 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 200 g tranebær
  • 150 g rosiner
  • 100 g macademianødder

Kartoffelmos i skjul

  • 1 liter vand
  • 1½ kg skrællede melede kartofler i grove stykker
  • 50 g smør
  • 3 spsk finthakkede friske timianblade
  • 2 tsk groft salt
  • 10 tynde skiver parmaskinke

Fremgangsmåde:

Efterårssalat

Bland alle ingredienserne og stil salaten tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til og hæld lagen fra salaten ved serveringen.

Kartoffelmos i skjul

Bring vand og kartofler i kog i en gryde. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min.,til de er godt møre. Gem ca. 2 dl kogevand og hæld vandet fra. Mos kartoflerne med smør, kogevand, timian og salt. Læg 18-20 bunker (a ca. ¾ dl) kartoffelmos på 2 plader med bagepapir. Del hver skive skinke i 2 og læg dem over kartoffelmosen. Gratiner øverst og nederst i ovnen.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun bøfferne ca. 1 min. på hver side og steg dem ved jævn varme ca. 1½ min. på hver side. Drys med halvdelen af saltet og peber, tag bøfferne op og hold dem varme. Ryst fløden godt, kom den og skyen fra kødet i panden og bring det i kog. Tag panden af varme og rør resten af saltet og saucejævner i. Kog saucen i ca. 1 min. og smag til.

Tip

Du kan lave salat og kartofler (inden gratinering) dagen før.

Gratinering

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 40 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

God rødvin på nebbiolo-druen, fx en barolo eller barbaresco Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt