Kaninragout med tomat og peberfrugt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

En rigtig dejlig italiensk inspireret gryderet med kanin, solmodne tomater og laurbær.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 ung flået kanin
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 300 g blommetomater i halve
  • 2 røde peberfrugter i grove tern
  • 2 rødløg i tynde både
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 5 laurbærblade
  • 2 spsk finthakkede friske oreganoblade

Pynt

  • friske oreganoblade

Tilbehør

  • 1 kg nye kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Del kaninen i ca. 12 stykker. Rens, skyl og tør kødet. Drys kødet med salt og peber. Lad fedtstoffet blive varmt i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 1 min. på hver side. Drys mel på kødet og vend godt rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser og læg låg på gryden. Stil gryden nederst i ovnen, og steg ragouten i ca. 45 min. Tilsæt fløde og steg i yderligere ca. 5 min., stadig under låg.

Ved serveringen

Pynt ragouten med oliven og oregano. Server evt. ragouten i gryden.

Tips

I stedet for kanin kan man anvende 1 kylling (ca. 1¾ kg).

I stedet for kartofler kan du servere 240 g groft brød til.

Stegegryde + låg skal kunne gå i ovnen.

Stegetid

Ca. 50 min. ved 175° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 27 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: