Kaninragout med tomat og peberfrugt

Kaninragout med tomat og peberfrugt

30 min
En rigtig dejlig italiensk inspireret gryderet med kanin, solmodne tomater og laurbær. Ragouten skal simre i ovnen i 45 min, til kødet er mørt og blødt som smør. Kaninragout er en skøn sensommer og efterårs ret.
https://www.arla.dk/opskrifter/kaninragout-med-tomat-og-peberfrugt-/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 50 min. ved 175° - varmluft.

Ragout
  • Del kaninen i ca. 12 stykker. Rens, skyl og tør kødet og drys det med salt og peber.
  • Lad fedtstoffet blive varmt i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 1 min. på hver side.
  • Drys mel på kødet og vend godt rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser og læg låg på gryden.
  • Stil gryden nederst i ovnen og steg ragouten i ca. 45 min.
  • Tilsæt fløde og steg i yderligere ca. 5 min., stadig under låg.
  • Top med oliven og server.

I stedet for kanin kan man anvende 1 kylling (ca. 1¾ kg).

I stedet for kartofler kan du servere 240 g groft brød til.

Energiindhold for hele retten:

11246 kJ / 2688 kcal

Næringsindhold pr. 100g

367 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 35,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 35,5 % 7,7 g
Fedt: 28,7 % 2,8 g
Mere inspiration

Servér disse sprøde flutes til ragouten.

Rugmelsflutes
60+ min
Rugmelsflutes
(16)

Ingredienser

Ragout
1 Ung flået kanin
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rapsolie
2 spsk Hvedemel
300 g Blommetomater i halve
2 Røde peberfrugter i grove tern
2 Rødløg i tynde både
2 Små finthakkede fed hvidløg
5 Laurbærblade
2 spsk Finthakkede oreganoblade
¼ liter Madlavningsfløde
100 g Små sorte oliven med sten, fx nicoise
Tilbehør
1 kg Nye kogte kartofler