Hjerter i flødesauce

Hjerter i flødesauce

1 time
Hjerter i flødesauce er en opskrift med masser af saft og kraft. Hjerterne smager skønt i den cremede flødesauce, med bacon og ribsgelé. Hjerter i flødesauce er en rigtig hyggelig simreret til den tid af året, hvor vi mest er indendøre. Eller serveret efter en god gåtur ude i det blandede vejr. Hvis du har mod på at servere hjerter i flødesauce til gæster (indmad kan jo dele vandenene) egner retten sig rigtig godt, da den næsten kun bliver bedre af at trække fra dag til dag.

Sådan gør du

Hjerter i flødesauce
  • Rens, skyl og tør hjerterne godt. Skær bacon og hjerter i tynde strimler.
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Del hjerter og bacon i 2 portioner og brun en portion ad gangen.
  • Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, vand, salt og peber. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time eller til hjerterne er møre.
  • Rør ribsgelé i og smag til. Tilsæt evt. kulør og jævn evt. saucen.
  • Server hjerte i flødesauce sammen med kogte kartofler, grøn salat og ribsgelé.
Mere inspiration

En anden klassisk simreret med masser af god smag.

Boeuf bourguignon
60+ min
Boeuf bourguignon
(40)
Velbekomme!
Tip

Danablu er et dejligt krydderi i saucer. Den tilfører en pikant smag, der giver associationer til dyrekød eller andet vildt.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12639 kJ / 3021 kcal

Næringsindhold pr. 100g

494 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 20,9 % 6,1 g
Kulhydrat: 32,9 % 9,6 g
Fedt: 46,2 % 6,2 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt. 

Ingredienser

Hjerter i flødesauce
Grisehjerter (ca. 700 g)
2
Bacon (ca. 75 g)
4 skiver
Smør
50 g
1½ dl
Vand
1½ dl
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
Ribsgelé
1 spsk
Castello® Danablu 50+
1 spsk
Evt. kulør
Evt. lys saucejævner
Tilbehør
Kartofler - koges
1 kg
Grøn salat
300 g
Ribsgelé