Hjerter i flødesauce
Hjerter i flødesauce er en opskrift med masser af saft og kraft. Hjerterne smager skønt i den cremede flødesauce, med bacon og ribsgelé. Hjerter i flødesauce er en rigtig hyggelig simreret til den tid af året, hvor vi mest er indendørs. Eller serveret efter en god gåtur ude i det blandede vejr. Hvis du har mod på at servere hjerter i flødesauce til gæster (indmad kan jo dele vandenene) egner retten sig rigtig godt, da den næsten kun bliver bedre af at trække fra dag til dag.
Ingredienser
Hjerter i flødesauce
2
Grisehjerter (ca. 700 g)
|
|
---|---|
4 skiver
Bacon (ca. 75 g)
|
|
50 g
Smør
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
1½ dl
Vand
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 spsk
Ribsgelé
|
|
1 spsk
Blåskimmelost
|
|
Evt. kulør
|
|
Evt. saucejævner
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges
|
|
---|---|
300 g
Grøn salat
|
|
Ribsgelé
|
Sådan gør du
Hjerter i flødesauce
Danablu er et dejligt krydderi i saucer. Den tilfører en pikant smag, der giver associationer til dyrekød eller andet vildt.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12634 kJ / 3020 kcal
Næringsindhold pr. 100g
493 kJ / 118 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 20,9 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 9,5 g |
Fedt: | 46,2 % | 6,2 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.