Vildand med  friske figner, rodfrugter og tyttebærskum
60+ min

Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

Dejlig smag af vildt! - Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

Dejlig smag af vildt! - Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...

Antal portioner

Vildand med figner

  • 2 vildænder med skind, fx gråænder (a ca. 800 g)
  • 2 spsk akaciehonning
  • 2 tsk groft salt
  • 6 friske figner (ca. 300 g)
  • 10 g smør

Rodfrugter

  • ¼ skrællet knoldselleri
  • 4 skrællede pastinakker
  • 300 g skrællede jordskokker
  • 15 g smør - smeltet
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl hakket frisk kruspersille

Sauce

Tyttebærskum

Pynt

  • friske rosmarinkviste

Fremgangsmåde:

Vildand med figner

Skyl, rens og tør ænderne godt. Pensl dem med honning og drys dem ind- og udvendigt med salt. Giv fignerne et lille kryds i toppen og læg lidt smør i hver. Fyld fignerne ind i ænderne og luk dem med kødnåle.

Rodfrugter

: Skær selleri, pastinak og jordskokker i 5 cm lange stave. Vend rodfrugterne med smør, salt og peber i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Læg ænderne ovenpå rodfrugterne og steg dem på en bageplade midt i ovnen - til man kan løsne kødet fra lårene. Tag ænderne ud og lad dem hvile tildækket. Hæld skyen fra fadet, gennem en sigte, over i en lille gryde. Sæt fadet med rodfrugter øverst i ovnen og grill dem. Vend de grillede grøntsager med persille.

Sauce

Kog skyen fra rodfrugterne ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage - skum eventuelt skyen med en flad ske. Tilsæt mælkesauce, salt og peber. Varm saucen godt igennem, tilsæt evt. kulør og smag til. Hold saucen varm.

Tyttebærskum

Pisk fløden til et let skum. Vend tyttebærsyltetøjet i og smag til.

Ved serveringen

Tag fignerne ud af ænderne. Del ænderne ved at skære lårene af og skære brystkødet i to dele. Anret ænder og figner på det samme fad. Server rodfrugter, sauce og tyttebærskum til.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 10 min.

Tip

Hvis der mangler sky fra grøntsagerne kan man tilføre saucen 1 spsk koncentreret vildtbouillon.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 65 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Kødet kræver sødme fra vinen, og ligeledes gør rodfrugter og syltede tyttebær. Valpolicella Ripasso vil være rigtig god her, og gerne en classico superiore Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt