Vildand med  friske figner, rodfrugter og tyttebærskum
  • Arla
  • Opskrifter
  • Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum

60+ min
Dejlig smag af vildt! - Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...
https://www.arla.dk/opskrifter/vildand-med--friske-figner-rodfrugter-og-tyttebarskum/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1½ time ved 200° - traditionel ovn.

Vildand med figner
  • Skyl, rens og tør ænderne godt. Pensl dem med honning og drys dem ind- og udvendigt med salt. Giv fignerne et lille kryds i toppen og læg lidt smør i hver. Fyld fignerne ind i ænderne og luk dem med kødnåle.
Rodfrugter
  • : Skær selleri, pastinak og jordskokker i 5 cm lange stave. Vend rodfrugterne med smør, salt og peber i et ovnfast fad (ca. 5 x 22 x 30 cm). Læg ænderne ovenpå rodfrugterne og steg dem på en bageplade midt i ovnen - til man kan løsne kødet fra lårene. Tag ænderne ud og lad dem hvile tildækket. Hæld skyen fra fadet, gennem en sigte, over i en lille gryde. Sæt fadet med rodfrugter øverst i ovnen og grill dem. Vend de grillede grøntsager med persille.
Sauce
  • Kog skyen fra rodfrugterne ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl tilbage - skum eventuelt skyen med en flad ske. Tilsæt mælkesauce, salt og peber. Varm saucen godt igennem, tilsæt evt. kulør og smag til. Hold saucen varm.
Tyttebærskum
  • Pisk fløden til et let skum. Vend tyttebærsyltetøjet i og smag til.
Ved serveringen
  • Tag fignerne ud af ænderne. Del ænderne ved at skære lårene af og skære brystkødet i to dele. Anret ænder og figner på det samme fad. Server rodfrugter, sauce og tyttebærskum til.
Grill
  • Ca. 10 min.
Tip
  • Hvis der mangler sky fra grøntsagerne kan man tilføre saucen 1 spsk koncentreret vildtbouillon.
Energiindhold for hele retten:

15683 kJ / 3748 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 35,9 % 9,2 g
Kulhydrat: 25,4 % 6,5 g
Fedt: 38,7 % 4,6 g

Ingredienser

Vildand med figner
2 Vildænder med skind, fx gråænder (a ca. 800 g)
2 spsk Akaciehonning
2 tsk Groft salt
6 Friske figner (ca. 300 g)
10 g Smør
Rodfrugter
¼ Skrællet knoldselleri
4 Skrællede pastinakker
300 g Skrællede jordskokker
15 g Smør - smeltet
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1½ dl Hakket frisk kruspersille
Sauce
½ liter Mælkesauce
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. kulør
Tyttebærskum
1 dl Piskefløde
½ dl Tyttebærsyltetøj
Pynt
Rosmarinkviste