Vildand med friske figner, rodfrugter og tyttebærskum
2 timer 5 min
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
Her en dejlig opskrift med vildand, friske figner og efterårets skønne rodfrugter. Og glæd dig til tyttebærskummet; det smager fantastisk...
Ingredienser
Vildand med figner
2
Vildænder med skind, fx gråænder (a ca. 800 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Akaciehonning
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
6
Friske figner (ca. 300 g)
|
|
10 g
Smør
|
Rodfrugter
¼
Skrællet knoldselleri
|
|
---|---|
4
Skrællede pastinakker
|
|
300 g
Skrællede jordskokker
|
|
15 g
Smør - smeltet
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ dl
Hakket persille
|
Sauce
½ liter
Mælkesauce
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
Evt. kulør
|
Tyttebærskum
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
½ dl
Tyttebærsyltetøj
|
Pynt
Rosmarinkviste
|
---|
Sådan gør du
Vildand med figner
Rodfrugter
Sauce
Tyttebærskum
Ved serveringen
Hvis der mangler sky fra grøntsagerne kan tilsætte vand og 1 spsk koncentreret vildtbouillon.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15657 kJ / 3742 kcal
Næringsindhold pr. 100g
433 kJ / 103 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 36 % | 9,2 g |
Kulhydrat: | 25,3 % | 6,4 g |
Fedt: | 38,7 % | 4,5 g |
