Vafler med vaniljeskyr

Vafler med vaniljeskyr

Sprøde fuldkornsvafler med vaniljeskyr og knasende granatæblekerner.

Ingredienser

250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
50 g Fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
2 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljepulver
½ tsk Groft salt
4 dl Skyr med vanilje
4 Æg
1 dl Mælk
75 g Smør - smeltet

Tilbehør

2 dl Skyr med vanilje
125 g Blåbær
5 Friske figner i små både
1 Granatæble - kernerne heraf (ca. 175 g)

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

  • Bland mel, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt skyr, æg og mælk og pisk til en jævn dej. Tilsæt det smeltede smør og rør det godt sammen.
  • Lad et vaffeljern blive godt varmt. Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet. Bag vaflen i ca. 3 min. - eller til den er gylden. Læg den på en tallerken under alufolie og hold den lun i ovnen ved ca. 100° - traditionel ovn. Gentag med resten af dejen. Server de lune vafler med skyr, blåbær, figne og granatæblekerner.

Tilsæt 1 tsk kanel til dejen og server vaflerne til morgenmad i december.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10476 kJ / 2504 kcal

Næringsindhold pr. 100g

567 kJ / 136 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 19,2 % 6,4 g
Kulhydrat: 48,4 % 16,2 g
Fedt: 32,4 % 5 g
Relateret video Vafler med vaniljeskyr

Sprøde fuldkornsvafler med vaniljeskyr og knasende granatæblekerner.

https://www.arla.dk/opskrifter/vafler-med-vaniljeskyr/