Belgiske vafler

Belgiske vafler

30 min Dessert

Belgiske vafler er en rigtig dejlig hyggespise. Server hjemmelavede belgiske vafler efter en kølig gåtur, til weekendens morgenmad eller til brunch. Vaflerne er sprøde udenpå og bløde indeni. De karakteristiske dybe firkantede lommer i belgiske vafler hjælper med at holde fast på tilbehøret, og så er de meget dekorative. Børn og barnlige sjæle kan hygge sig med at anrette forskellige lækkerier i de enkelte lommer. Server belgiske vafler med fx vaniljeflødeis, marmelade, sukker, bær og chokoladecreme.

Mere inspiration

Prøv også en helt anden slags vafler.

Velbekomme!
Serveringsforslag

Server dine belgiske vafler med vaniljeis, marmelade, sukker, let pisket fløde og/eller chokoladecreme.

Tip

Hvis dit belgiske vaffeljern har mulighed for det, så bag dine vafler ved høj varme, det hjælper det sprøde ydre på vej. Tilsæt 1 tsk friskrevet citronskal til dejen, og giv dine belgiske vafler et frisk tvist.

Variation

Hvis du ikke har kærnemælk, kan du bruge mælk istedet for.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15483 kJ / 3701 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1128 kJ / 270 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 47,6 % 31,6 g
Fedt: 44,5 % 13,6 g

Ingredienser