Belgiske vafler
&format=webp)
Belgiske vafler er en rigtig dejlig hyggespise. Server hjemmelavede belgiske vafler efter en kølig gåtur, til weekendens morgenmad eller til brunch. Vaflerne er sprøde udenpå og bløde indeni. De karakteristiske dybe firkantede lommer i belgiske vafler hjælper med at holde fast på tilbehøret, og så er de meget dekorative. Børn og barnlige sjæle kan hygge sig med at anrette forskellige lækkerier i de enkelte lommer. Server belgiske vafler med fx vaniljeflødeis, marmelade, sukker, bær og chokoladecreme.
Ingredienser
Belgiske vafler
3
Æg
|
|
---|---|
150 g
Sukker
|
|
350 g
Hvedemel
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
3 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
5 dl
Kærnemælk
|
|
200 g
Smeltet smør
|
Sådan gør du
Belgiske vafler
Server dine belgiske vafler med vaniljeis, marmelade, sukker, let pisket fløde og/eller chokoladecreme.
Hvis dit belgiske vaffeljern har mulighed for det, så bag dine vafler ved høj varme, det hjælper det sprøde ydre på vej. Tilsæt 1 tsk friskrevet citronskal til dejen, og giv dine belgiske vafler et frisk tvist.
Hvis du ikke har kærnemælk, kan du bruge mælk i stedet for.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15457 kJ / 3694 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1125 kJ / 269 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 7,3 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 47,9 % | 31,7 g |
Fedt: | 44,8 % | 13,6 g |
