Belgiske vafler med chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

1 timer

Lækre tykke belgiske vafler med kakaomælk og chokolade. Kan serveres med is eller som her med bær-flødeskum og chokoladesauce. Mums!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 8 vafler

Antal portioner

Bær-flødeskum

  • 150 g frosne skovbær
  • 3 spsk rørsukker

Chokoladevafler

  • 3 æg
  • 125 g rørsukker (ca. 1½ dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk fint salt
  • 50 g finthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 2 dl Matilde® Original Kakaoskummetmælk Original kakaomælk 0,5%
  • 100 g smør - smeltet

Bær-flødeskum, fortsat

Tilbehør

  • ½ dl chokoladesauce

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bær-flødeskum

Kom bær og rørsukker i en tykbundet gryde. Kog bærrene i ca. 3 min under omrøring eller til sukkeret er opløst og bærrene ligner marmelade. Fordel "marmeladen" på en flad tallerken og lad den køle helt af i køleskabet.

Chokoladevafler

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kakao, bagepulver, salt og chokolade i en skål. Vend det i æggeblandingen skiftevis med kakaomælken. Vend til sidst smeltet smør i dejen og rør den ensartet. Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. ¾ dl dej i vaffeljernet og bag vaflen 4-5 min. Bag resten af vaflerne.

Bær-flødeskum, fortsat

Pisk fløden til et let skum og vend den afkølede "bærmarmelade" i .

Server de nybagte vafler med bær-flødeskum og chokoladesauce. Pynt med citronmelisse.

Serveringsforslag

Vaflerne smager også dejligt med vaniljeis og karamelsauce eller frugtsalat, flødeskum og hakket chokolade.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag