Belgiske vafler med chokolade
1 time
•
Lækre tykke belgiske vafler med kakaomælk og chokolade. Kan serveres med is eller som her med bær-flødeskum og chokoladesauce. Mums!
Ingredienser
Bær-flødeskum
150 g
Frosne skovbær
|
|
---|---|
3 spsk
Rørsukker
|
Chokoladevafler
3
Æg
|
|
---|---|
125 g
Rørsukker (ca. 1½ dl)
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
¼ tsk
Fint salt
|
|
50 g
Finthakket mørk chokolade
|
|
2 dl
Kakaomælk
|
|
100 g
Smør - smeltet
|
Bær-flødeskum, fortsat
1½ dl
Piskefløde
|
---|
Tilbehør
½ dl
Chokoladesauce
|
---|
Pynt
Citronmelisseblade
|
---|
Sådan gør du
Bær-flødeskum
Chokoladevafler
Bær-flødeskum, fortsat
Vaflerne smager også dejligt med vaniljeis og karamelsauce eller frugtsalat, flødeskum og hakket chokolade.
Du kan erstatte Matilde® Original Kakaoskummetmælk med mælk smagt til med kakaopulver og sukker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13733 kJ / 3282 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1148 kJ / 274 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 6,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 46,7 % | 31,5 g |
Fedt: | 46,8 % | 14,5 g |