Belgiske vafler med chokolade

Belgiske vafler med chokolade

1 time
Lækre tykke belgiske vafler med kakaomælk og chokolade. Kan serveres med is eller som her med bær-flødeskum og chokoladesauce. Mums!

Sådan gør du

Bær-flødeskum
  • Kom bær og rørsukker i en tykbundet gryde. Kog bærrene i ca. 3 min under omrøring eller til sukkeret er opløst og bærrene ligner marmelade. Fordel "marmeladen" på en flad tallerken og lad den køle helt af i køleskabet.
Chokoladevafler
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kakao, bagepulver, salt og chokolade i en skål. Vend det i æggeblandingen skiftevis med kakaomælken. Vend til sidst smeltet smør i dejen og rør den ensartet. Varm vaffeljernet godt igennem. Fordel ca. ¾ dl dej i vaffeljernet og bag vaflen 4-5 min. Bag resten af vaflerne.
Bær-flødeskum, fortsat
  • Pisk fløden til et let skum og vend den afkølede "bærmarmelade" i .
  • Server de nybagte vafler med bær-flødeskum og chokoladesauce. Pynt med citronmelisse.
Mere inspiration

Her er opskriften på de klassiske sprøde vafler.

Vafler
45 min
Vafler
(369)
Velbekomme!
Serveringsforslag

Vaflerne smager også dejligt med vaniljeis og karamelsauce eller frugtsalat, flødeskum og hakket chokolade.

Tip

Du kan erstatte Matilde® Original Kakaoskummetmælk med mælk smagt til med kakaopulver og sukker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13782 kJ / 3294 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1152 kJ / 275 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 46,2 % 31,3 g
Fedt: 47,4 % 14,8 g

Ingredienser

Bær-flødeskum
Frosne skovbær
150 g
Rørsukker
3 spsk
Chokoladevafler
Æg
3
Rørsukker (ca. 1½ dl)
125 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
150 g
Kakaopulver
1 spsk
Bagepulver
1½ tsk
Fint salt
¼ tsk
Finthakket mørk chokolade
50 g
2 dl
Smør - smeltet
100 g
Bær-flødeskum, fortsat
1½ dl
Tilbehør
Chokoladesauce
½ dl
Pynt
Friske citronmelisseblade