Chokoladevafler

Chokoladevafler

45 min
Chokoladevaflerne er gode til stærk kaffe efter en lettere middag. Mums!

Sådan gør du

  • Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Pisk fløden til et let skum. Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet til en jævn dej. Vend forsigtigt resten af flødeskummet heri.
  • Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne med lidt smør den første gang. Kom lidt dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min., ved høj varme. Bag resten af vaflerne. Server straks vaflerne sammen med iskold flødeskum og chokolade. Drys med flormelis og pynt med mynte.
Energiindhold for hele retten:

11517 kJ / 2753 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1143 kJ / 273 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,7 % 3,1 g
Kulhydrat: 28,8 % 19,3 g
Fedt: 66,5 % 20,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
3 spsk Kakaopulver
3 spsk Flormelis
1 tsk Vaniljesukker
¼ tsk Groft salt
¼ liter Vand
¼ liter Piskefløde
½ tsk Smør -smeltet
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum
25 g Høvlet mørk chokolade
Pynt
Flormelis
Mynteblade
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk