Chokoladevafler

Chokoladevafler

45 min
Chokoladevaflerne er gode til stærk kaffe efter en lettere middag. Mums!

Sådan gør du

  • Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Pisk fløden til et let skum. Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet til en jævn dej. Vend forsigtigt resten af flødeskummet heri.
  • Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne med lidt smør den første gang. Kom lidt dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min., ved høj varme. Bag resten af vaflerne. Server straks vaflerne sammen med iskold flødeskum og chokolade. Drys med flormelis og pynt med mynte.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11500 kJ / 2749 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1142 kJ / 273 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,7 % 3,1 g
Kulhydrat: 28,7 % 19,3 g
Fedt: 66,6 % 20,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Kakaopulver
3 spsk
Flormelis
3 spsk
Vaniljesukker
1 tsk
Groft salt
¼ tsk
Vand
¼ liter
¼ liter
Smør -smeltet
½ tsk
Pynt
Flormelis
Friske mynteblade