Chokoladevafler

45 min
Chokoladevafler

Chokoladevaflerne er gode til stærk kaffe efter en lettere middag. Mums!

Ingredienser

175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
3 spsk Kakaopulver
3 spsk Flormelis
1 tsk Vaniljesukker
¼ tsk Groft salt
¼ liter Vand
¼ liter Piskefløde
½ tsk Smør -smeltet
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum
25 g Høvlet mørk chokolade

Pynt

Flormelis
Mynteblade

Sådan gør du

  • Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen. Pisk fløden til et let skum. Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet til en jævn dej. Vend forsigtigt resten af flødeskummet heri.
  • Lad imens vaffeljernet blive godt varmt. Pensl pladerne med lidt smør den første gang. Kom lidt dej i vaffeljernet (ca. ¾ dl) og bag vaflen i ca. 2 min., ved høj varme. Bag resten af vaflerne. Server straks vaflerne sammen med iskold flødeskum og chokolade. Drys med flormelis og pynt med mynte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11144 kJ / 2663 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1106 kJ / 264 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 4,8 % 3,1 g
Kulhydrat: 29,7 % 19,3 g
Fedt: 65,5 % 19,6 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladevafler/